Απίστευτο περιστατικό στον Ευαγγελισμό με άπορο ασθενή - Τον έβγαλαν εκτός χειρουργείου γιατί δεν είχε να πληρώσει.

Ο τηλεπλασιέ βιβλιοπώλης που το παίζει υπουργός υγείας έχει κάτι να μας πει; 
Μάλλον όμως δεν προλαβαίνει να μας απαντήσει γιατί σκέφτεται ποιους να βολέψει σε καμιά θεσούλα, όπως
τον σύζυγο της Όλγας Τρέμη.

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη πριν από λίγες μέρες στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με το  Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, υποχρέωσαν ασθενή που είχε εισηχθεί στο χειρουργείο και ήταν όλα έτοιμα για την επέμβαση να σηκωθεί διότι ήταν άνεργος, ανασφάλιστος και δεν είχε βιβλιάριο πρόνοιας.


Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΜΚΙΕ, "την προηγούμενη εβδομάδα 54χρονος άνεργος και ανασφάλιστος πολίτης με βαριάς μορφής καρδιοπάθεια, που απαιτεί άμεση τοποθέτηση απιδινωτή, γιατί κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή η ζωή του, εισήχθη μετά από μεγάλη προσπάθεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός».


Το νοσοκομείο αρχικά αρνούνταν να δεχτεί υπεύθυνη δήλωση ότι θα τους προσκομίσει ο ασθενής βιβλιάριο της πρόνοιας, όταν αυτό εκδοθεί, προκειμένου να προχωρήσουν στην επέμβαση τοποθέτησης. Στην συνέχεια μετά την επιμονή των θεράποντων γιατρών του ασθενή, το νοσοκομείο δέχτηκε να προχωρήσουν στην επέμβαση διότι κινδύνευε η ζωή του".


"Ενώ ο ασθενής έχει εισαχθεί στο χειρουργείο μπαίνει μέσα ο υπεύθυνος λογιστηρίου του νοσοκομείου και υποχρεώνει τους γιατρούς να διακόψουν την διαδικασία, που δεν είχε ξεκινήσει ακόμα, γιατί έπρεπε ο ασθενής να προσκομίσει πρώτα βιβλιάριο της πρόνοιας. Ο ασθενής ήταν ήδη με τον ορό στο χέρι και τον είχαν ξυρίσει!", προσθέτεται.

Το ΜΚΙΕ κατέληγε ζητώντας απαντήσεις από το υπουργείο Υγείας για το περιστατικό και την "άμεση εισαγωγή του ασθενούς στο νοσοκομείο για να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές πράξεις για το σοβαρό καρδιολογικό του πρόβλημα".

Μάλιστα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΜΚΙΕ, ο ασθενής τελικά έγινε δεκτός από τον διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» σήμερα το πρωί και αύριο θα εισαχθεί άμεσα για να γίνει η απαραίτητη, για τη ζωή του επέμβαση.

"Ευχόμαστε οι διοικήσεις όλων των νοσοκομείων αλλά και το Υπουργείο Υγείας να δείξουν αυτή την ευαισθησία για όλους τους ανασφάλιστους πολίτες και όχι μόνο αφού δίνεται δημοσιότητα", αναφέρει και σημειώνει πως "περιστατικά όπως αυτό είναι απαράδεκτα και ουδεμία σχέση έχουν με τον πραγματικό ρόλο που πρέπει να έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στις ζωές όλων μας. Τα λογιστικά νούμερα και το χρήμα δεν μπορούν να έχουν παραπάνω αξία από μια ανθρώπινη ζωή, πόσο μάλλον για τις ζωές 3 εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών. Όποιος βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές θα έρθει η ώρα που θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη με ΣΤΟΙΧΕΙΑ εναντίον του".

Και ένα βιντεάκι για να γελάσουμε λιγάκι...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια