Ο Πρωθυπουργός της λιτότητας δηλώνει πως θα σπάσει .....αυγά

Ο τύπος που βλέπει φώτα στα (κατάμαυρα) τούνελ, που εμφανίζει πλεονάσματα, (σαν άλλος Χουντίνι), από το αίμα και τις σάρκες του Ελληνικού λαού, δεν διστάζει να πανηγυρίζει για το χάλι της χώρας και λέει πως σπάει τις αλυσίδες που δεν αφήνουν την χώρα να προχωρήσει μπροστά.
Είναι ο τύπος που οραματίζεται ανάπτυξη, ξεπουλώντας τα πάντα σε τιμή ευκαιρίας!
Είναι ο τύπος που καταπατά το Σύνταγμα και καταργεί δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα....

Με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την τετραετία 2014-2018 να βρίσκεται προ των πυλών και το οποίο πρόκειται να επιβάλλει θυσίες πολλαπλάσιες εκείνων που ήδη έχουν υποστεί οι Έλληνες στα 4 χρόνια των Μνημονίων, ο πρωθυπουργός, σε άρθρο του στην εφημερίδα "Βήμα" ισχυρίζεται ότι μια νέα Ελλάδα γεννιέται, σπάζοντας το κέλυφος και θρυμματίζοντας τις αλυσίδες της.

Ο Αντώνης Σαμαράς, δεν διστάζει να δηλώσει ότι δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο καθώς η χώρα έχει πιάσει τους στόχους της!

Υπενθυμίζουμε ότι οι προβλεπόμενες θυσίες, μπορούν να απεικονιστούν σε ένα και μόνο μέγεθος: σε πρωτογενές πλεόνασμα περίπου στα 9 δισ. ευρώ (4,5% του ΑΕΠ) για το 2016, ήτοι ποσό εξαπλάσιο εκείνου που σχηματίσθηκε το 2013 (1,5 δισ. ευρώ) μέσα από μια οικονομική πολιτική πρωτοφανούς αγριότητας.

Στο άρθρο του, ο πρωθυπουργός της λιτότητας αναφέρεται στις παθογένειες του παρελθόντος που κράτησαν την Ελλάδα πίσω σε «αναχρονιστικές νοοτροπίες, στρεβλώσεις και αγκυλώσεις, συντηρώντας μια ψεύτικη ανάπτυξη με δανεικά». Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγο για ένα «κέλυφος» που είχε δημιουργηθεί γύρω από τη χώρα και δεν την άφηνε να προχωρήσει.

«Αυτό το "κέλυφος" σπάει τώρα! Κι απελευθερώνονται οι μεγάλες δυνατότητες της χώρας και του λαού μας» τονίζει, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στις δυνάμεις εκείνες που, όπως λέει, αντιστέκονται ακόμα λυσσαλέα γιατί δεν θέλουν η Ελλάδα να κάνει βήματα προς το μέλλον.

«Μιλάνε για την κρίση, τώρα που ξεπερνάμε την κρίση, μιλάνε ακόμα για τα «μνημόνια», τώρα που βγάζουμε πλεονάσματα και ξεπερνάμε τα μνημόνια και αμφισβητούν, όχι μόνο τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ, αλλά και τη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ», τονίζει κατηγορώντας τους πως «θέλουν να επιστρέψει η Ελλάδα στη δίνη της κρίσης που αφήνουμε πίσω μας και τη χώρα ασταθή, διεθνώς απομονωμένη και διχασμένη».
 

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι προέβλεπε ότι η κυβέρνηση δεν θα τα κατάφερνε και ότι θα αναγκαζόταν σε νέα μέτρα λιτότητας. «Τώρα διαπιστώνουν ότι τέτοια πρόσθετα μέτρα, ούτε χρειάστηκαν ούτε πρόκειται να υπάρξουν» ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο καθώς η χώρα έχει πιάσει τους στόχους της.

«Έπεσαν έξω σε όλες τις προβλέψεις τους και τώρα έχουν μοναδικό τους όπλο τη μιζέρια! Επιμένουν να καπηλεύονται τις οδύνες του Ελληνικού λαού. Γιατί απ' αυτές τις οδύνες και μόνο μπορούν ακόμα να κερδίζουν πολιτικά» τονίζει ο Πρωθυπουργός υποστηρίζοντας πως όσοι αντιδρούν «αναδείχθηκαν μέσα από την κρίση και το - υποψιάζονται ήδη - θα εξαφανιστούν μαζί της!».

Ο Αντ.. Σαμαράς καταγγέλλει ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να ασκήσει ιδεολογική τρομοκρατία και να διχάσει την κοινωνία καθώς προσπαθούν, όπως λέει, να στιγματίσουν ηθικά ως «ακροδεξιά» ή «νεοφιλελεύθερη» κάθε άποψη που είναι αντίθετη με τη δική τους.

«Έχουν το απίστευτο θράσος να κατηγορούν ως «ακροδεξιά» μια κυβέρνηση που επί των ημερών της οι νεοναζί βρέθηκαν στη φυλακή! Και μάλιστα χωρίς «ειδικές νομοθεσίες», χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα νομοθεσία και δίνοντας πλήρη αρμοδιότητα στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Κι αυτά τα λένε ποιοί; Αυτοί που ανέχονται μέλη και στελέχη τους να υποστηρίζουν και να υπερασπίζονται εγκληματίες τρομοκράτες. Αυτοί που κάθε τόσο ζητούν την αποφυλάκιση κατηγορουμένων για εγκληματικές δραστηριότητες, που μόλις αποφυλακίζονται συχνά επαναλαμβάνουν τα ίδια».

Ο Αντ. Σαμαράς στο άρθρο του θέτει το δίλλημα των ευρωεκλογών που είναι η σταθερότητα ή η αστάθεια και επισημαίνει πως το μόνο που ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να βυθίσει ξανά την Ελλάδα στην πολιτική αστάθεια. Είναι οι «σειρήνες» του λαϊκισμού, που ως τώρα δίχαζε το λαό και ματαίωνε κάθε αλλαγή», σημειώνει.

«Όμως ο Ελληνικός λαός τους κατάλαβε. Και δεν θα τους αφήσει να δημιουργήσουν την αστάθεια που επιδιώκουν. Τώρα, η Ελλάδα θρυμμάτισε τις αλυσίδες της. Οι Έλληνες έσπασαν το κέλυφος. Και η νέα Ελλάδα γεννιέται» καταλήγει το άρθρο του κ. Σαμαρά...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια