Πώς έγινε το απίστευτο δυστύχημα που στοίχησε τη zωή του 13χρονου παιδιού και τον βαρύτατο τραυματισμό της 9χρονης αδερφής του.

Στην Εντατική του «Παίδων» η 9χρονη αδελφή του - Ο δυνατός αέρας «πέταξε» τον φουσκωτό κύλινδρο που μέσα του βρίσκονταν τα δύο παιδιά σε απόσταση 30 μέτρων  - Συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι του λούνα παρκ και διώκονται γαι ανθρωποκτονία εξ' αμελείας και βαριές σωματικές βλάβες

Απίστευτη οικογενειακή τραγωδία σε υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό! 

Ένα 13χρονο αγοράκι σκοτώθηκε, ενώ σοβαρά τραυματισμένη είναι η 9χρονη αδερφή του. Τα παιδιά, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονταν μέσα σε έναν τεράστιο φουσκωτό κύλινδρο και έπαιζαν σε μια μεγάλη πλαστική πισίνα. Οι δυνατοί άνεμοι ωστόσο, σήκωσαν τον κύλινδρο και μαζί με τα δύο αδελφάκια το «πέταξαν» σε απόσταση 30 μέτρων. 
Ο κύλινδρος έως ότου «προσγειωθεί» χτυπούσε ανεξέλεγκτα σε κάγκελα, άλλα παιχνίδια του λούνα παρκ και σε ένα τοίχο με αποτέλεσμα των σοβαρό τραυματισμό των δύο παιδιών. 



Άμεση ήταν η αντίδραση όσων παρευρίσκονταν στο λούνα παρκ. Σύμφωνα με πληροφορίες το ΕΚΑΒ έλαβε τουλάχιστον τρεις κλήσεις γύρω στις 15:50 με 15:52. Το ασθενοφόρο έφτασε στην περιοχή του δυστυχήματος άμεσα, στις 16:01.




Αμέσως τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παίδων». Ο 13χρονος είχε διασωληνωθεί από τους διασώστες, καθώς είχε υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.




Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, το αγόρι δεν είχε τις αισθήσεις του και έτσι ξεκίνησαν άμεσα οι προσπάθειες ανάνηψης, πλην όμως χωρίς αποτέλεσμα. Η αδερφή του εισήχθη αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, καθώς διαγνώσθηκε βαριά θλάση στον πνεύμονα.


Ο διοικητής του νοσοκομείου «Παίδων Αγ. Σοφία», Μανώλης Παπασάββας, μιλώντας στο Μέγκα, εμφανίστηκε αισιόδοξος, όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας της 9χρονης, αναφέροντας ότι επικοινωνεί με το περιβάλλον.




«Ημουν στο σπίτι και άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Βγήκα και είδα το κοριτσάκι πεσμένο στο δρόμο. Φέραμε μια κουβέρτα και το τυλίξαμε. Ζητάγαμε το πιο απλό, λίγο νερό από το λούνα παρκ, αλλά είχαν όλοι εξαφανιστεί», τόνισε μιλώντας στην κάμερα του Μέγκα, κάτοικος της περιοχής.




Ήδη έχουν γίνει τρεις συλλήψεις υπαλλήλων του λούνα παρκ (ανάμεσά τους ο ιταλός χειριστής) από το Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού, για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ' αμελείας και βαριές σωματικές βλάβες.


Σημειώνεται, ότι ο συγκεκριμένος παιδότοπος διέθετε άδεια. Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ την ώρα του δυστυχήματος βρισκόταν στα Γιάννενα και μόλις έμαθε για το περιστατικό επικοινώνησε με τις Αρχές και ξεκίνησε για την Αθήνα.

protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια