Δύσκολα θα γλυτώσει ο Όσκαρ Πιστόριους τα ισόβια....

Ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ στη δίκη του Όσκαρ Πιστόριους ολοκλήρωσε σήμερα την αντεξέταση του δημοφιλούς αθλητή παραθέτοντας τις συνθήκες θανάτου της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, και τονίζοντας ότι
 ο Παραολυμπιονίκης την σκότωσε από πρόθεση και μετά από καυγά.
«Πυροβολήσατε τέσσερις φορές έξω από την πόρτα (του μπάνιου) ενώ γνωρίζατε ότι εκείνη βρισκόταν από πίσω. Είχε κλειδωθεί στο μπάνιο κι εσείς πήρατε το όπλο με μοναδικό σκοπό να πυροβολήσετε και να την σκοτώσετε», είπε ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ. «Δεν είναι αλήθεια αυτό», απάντησε ο Πιστόριους. Ο 27χρονος Νοτιοαφρικανός αθλητής κατέθεσε σήμερα ότι ένιωσε συντετριμμένος, όταν είδε το πτώμα της συντρόφου του.

Πριν ολοκληρωθεί η σημερινή διαδικασία, ο εισαγγελέας έδειξε στο δικαστήριο μία φωτογραφία από το γεμάτο αίματα μπάνιο, εκεί όπου έπεσε νεκρή από τις σφαίρες του Πιστόριους η 29χρονη στις 14 Φεβρουαρίου του 2013. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος επιμένει ότι πέρασε την Στέενκαμπ για διαρρήκτη όταν πυροβόλησε μπροστά από την κλειστή πόρτα του μπάνιου.

Όπως κατέθεσε, αφού πυροβόλησε προσπάθησε να σπάσει την πόρτα σπρώχνοντάς την με τον ώμο του προτού χρησιμοποιήσει για τον ίδιο λόγο ένα μπαστούνι του κρίκετ. Είπε ότι καθ' όλη τη διάρκεια ούρλιαζε και βρισκόταν σε πανικό καθώς σκεφτόταν ότι μπορεί να είχε σκοτώσει τη σύντροφό του. Και σταμάτησε να ουρλιάζει όταν κατάφερε να σπάσει την πόρτα και την είδε νεκρή.

Τόσο ο εισαγγελέας όσο και η υπεράσπιση έχουν ζητήσει από την δικαστή Μασίπα να αναβάλει τη δίκη μέχρι τις 5 Μαΐου μετά τη σημερινή ολοκλήρωση της αντεξέτασης του Πιστόριους. Το επιχείρημα του εισαγγελέα ήταν ότι μέλη της ομάδας του ασχολούνται με πιο πιεστικές" υποθέσεις, που απαιτούν την προσοχή τους, καθώς και με προσωπικές υποθέσεις. Η υπεράσπιση είπε ότι η δίκη πρέπει να ολοκληρωθεί όπως είναι προγραμματισμένο στις 16 Μαΐου. Η δικαστής θα ανακοινώσει αύριο Τετάρτη την απόφασή της.

Αν ο Πιστόριους κριθεί ένοχος για φόνο εκ προμελέτης, αναμένεται να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, δηλαδή θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον 25 χρόνια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια