Ν. Κακλαμάνης: Το παρατσούκλι του Καμίνι είναι: "Ο Στουρνάρας του Δήμου της Αθήνας"

Στην Εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου ήταν σήμερα καλεσμένος ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης όπου μεταξύ άλλων δήλωσε.

Για την εκλογική μάχη στο Δήμο Αθηναίων

«Ο κ. Καμίνης ήταν

ο πιο πιστός μαθητής του μνημονίου. Του έχω βγάλει ένα παρατσούκλι, ο Στουρνάρας του Δήμου της Αθήνας»

«''Αέρας κοπανιστός'' είναι το δήθεν νοικοκύρεμα του κ. Καμίνη»

«Είμαι ο μόνος ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος»

«Ελπίζω κάποτε και οι άλλοι υποψήφιοι να δεχθούν να μας έχετε όλους εδώ στο στούντιο και όχι να κάνουμε μονολόγους»

«Ενώ έχασα τις εκλογές, παρέμεινα στον Δήμο. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν πήγα μόνο για την καρέκλα του δημάρχου. Πήγα γιατί κάνω κέφι την πόλη μου. Κανείς από τους υποψηφίους τώρα δεν έχει τοποθετηθεί -παρόλο που τους έχω προκαλέσει- εάν δεν εκλεγούν δήμαρχοι θα μείνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο ως αντιπολίτευση να δουλέψουν για την πόλη;»

Για την κοινωνική κατοικία

«Η κοινωνική κατοικία έχει θεσμοθετηθεί με προεδρικό διάταγμα τον Ιούνιο του 2010 στο Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων. Η ελληνική πολιτεία ανακάλυψε το θέμα της κοινωνικής κατοικίας και ψήφισε νόμο το 2012. Χθες έκανε εξαγγελία ο πρωθυπουργός. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν θέλουν να υπενθυμίζουν τα καλά της δημαρχίας μου»

«Σας υπενθυμίζω ότι το 2010 στο Δήμο της Αθήνας, μετά από κληροδότημα που μας παραχωρήθηκε στην οδό Πατησίων, φτιάχτηκε το πρώτο Ξενοδοχείο των Φτωχών, στην ουσία κοινωνική κατοικία. Αυτό το ξενοδοχείο επί δύο χρόνια έμεινε άδειο, γιατί δεν υπήρχε λέει αλεξικέραυνο στην ταράτσα! Και αυτή τη στιγμή που λειτουργεί, ενώ είναι δυναμικότητας 70 κλινών μόνο 30 άτομα είναι μέσα…»

«Η πρότασή μας για την κοινωνική κατοικία είναι η εξής: Στο ΕΣΠΑ 2013-2020 υπάρχει ειδική γραμμή για την καταπολέμηση της φτώχειας. Τα χρήματα αυτή τη φορά πάνε κατευθείαν στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μέσω της κεντρικής κυβέρνησης. Ο Δήμος λοιπόν μπορεί να αγοράσει 100 μικρά διαμερίσματα, που πωλούνται σήμερα σε αρκετές περιοχές της Αθήνας, σε πολύ χαμηλές τιμές. Μιλάμε για ένα ποσό περίπου 2 εκ. ευρώ, που παίρνεις από το ΕΣΠΑ, με πολύ αντικειμενικά κριτήρια. Παράλληλα, όταν κάποια στιγμή περάσει η κρίση θα μείνει και στο Δήμο μια πολλή μεγάλη ακίνητη περιουσία. Στηρίζω την προσπάθεια αλλά καλό είναι οι κυβερνήσεις, οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί να θυμούνται ποιοι το πρωτοξεκίνησαν»

Για τον Εθνικό Κήπο


«Ο κ. Καμίνης κατάργησε το Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, που είχαμε φτιάξει για την προστασία του Εθνικού Κήπου. Άνοιξα ένα από τα φυλλάδια που βγάζουν οι φίλοι του Εθνικού Κήπου, αντιδρώντας σε αυτό που πάει να γίνει τώρα με τον κ. Καμίνη και τον κ. Δασκαλόπουλο (ΣΕΒ) και βρήκα το φυλλάδιο της δημοτικής παράταξης του κ. Σπηλιωτόπουλου «Αθήνα Μπορείς». Συγνώμη δεν έχουν τσίπα; Ας βγάλουν ένα δικό τους για το ίδιο θέμα. Δεν μπορείς να καπηλεύεσαι κάτι το οποίο είναι έχει ανθρώπους από όλο το φάσμα και δεν είναι μονόπλευρο»

Για το σβήσιμο των γκράφιτι και τους βανδαλισμούς

«Ο κ. Καμίνης αρνήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση που υπέβαλλα, για την οποία έχω σπάσει τα μούτρα μου με τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις. Η πρόταση είναι η εξής: Θα πρέπει για όποιον βανδαλίζει είτε την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης είτε δημόσια είτε ιδιωτική περιουσία, το αδίκημα από πλημμέλημα (που δεν εκδικάζεται ποτέ με τις συνεχείς αναβολές και στο τέλος παραγράφεται) να μετατραπεί  σε ιδιώνυμο κακούργημα, που σημαίνει ότι πας μέσα αν συλληφθείς»

Για τη διαγραφή του από τη ΝΔ

«Δεν χάρηκα με τη διαγραφή μου. Νομίζω αν ήξεραν πόσο θετικά θα λειτουργούσε στον κόσμο αυτό που έκαναν, δεν θα με διέγραφαν»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια