Ν. Κακλαμάνης: Το μόνο που δεν έκανε ο Σαμαράς ήταν να αναγγείλει την διαγραφή μου ο ίδιος, από μικροφώνου

Έτσι είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης όταν ρωτήθηκε για την διαγραφή του από τον Αντώνη Σαμαρά κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου - εργαλειοθήκη του ΟΑΣΑ

Για την ψηφοφορία της Κυριακής στη Βουλή

«Αυτό το νομοσχέδιο ήταν υπεράνω της ιδεολογικής αντοχής μου... Εγώ δεν άκουσα στην ομιλία του κ. Στουρνάρα, πριν από δύο ημέρες, στη Βουλή, να μιλάει για 12 προαπαιτούμενα, για να λάβουμε τη δόση. Σήμερα το άκουσα. Άρα αυτό είναι η απάντηση σε όσους μου είπαν ‘τώρα βρέθηκες να ρίξεις παρών, που φάγαμε το βόδι και έμεινε η ουρά;’ Φαίνεται όμως, ότι πέραν της ουράς υπάρχει και άλλο βόδι…»

«Το επίμαχο άρθρο είχε και πιο σημαντικά πράγματα από το γάλα και τα φαρμακεία. Αντιλήφθηκα ότι, μετά τη φορολογία ακίνητων, η προσωπική μου αξιοπρέπεια δεν μου επέτρεπε να κάνω άλλη υποχώρηση»

Για το τι θα πράξει σε επόμενες ψηφοφορίες

«Εγώ δεν κάνω πολιτική αλητεία. Θα παραιτηθώ από βουλευτής αν έρθει κάτι, το οποίο δεν θα μπορώ να το ψηφίσω. Αν από την ψήφο μου εξαρτάται η παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία δεν θα τη ρίξω. Δεν εξελέγην για να ανατρέψω την κυβέρνηση. Είναι η μοναδική περίπτωση που θα παραιτηθώ από βουλευτής»

«Αν συμφωνήσω με μια ουσιαστική πρόταση μομφής τότε θα παραιτηθώ από βουλευτής, αν όμως οι προτάσεις μομφής είναι ανούσιες σαν αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα στηρίξω την κυβέρνηση» 

Για τη διαγραφή του και τον Αντώνη Σαμαρά

«Δεν έχω ματαιοδοξίες στη ζωή μου, ούτε χρειάζεται ένας ακόμη αρχηγός πολιτικού κόμματος σε αυτόν τον τόπο. Χρειάζεται σοβαρότητα και ενοποίηση χώρων μέσα στους οποίους θα επιτρέπεται η διαφωνία. Αυτό ήταν η πεμπτουσία της ΝΔ και τώρα έχει χαθεί»

«Επί Σαμαρά έχουν γίνει αν δεν κάνω λάθος 24 διαγραφές. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία της παράταξής μου. Αντίθετα ο Κ. Καραμανλής ενοποίησε την παράταξη»

«Εγώ δεν νιώθω έχθρα για τον κ. Σαμαρά. Νιώθω απογοήτευση αλλά όχι έχθρα. Εκείνος με την κίνησή του να γράψει δίπλα στον κ. Τραγάκη, ο ίδιος, με στυλό τη διαγραφή μου, μάλλον έδειξε έχθρα»

«Αν ένας αρχηγός θέλει να αποφύγει τη διπλή υποψηφιότητα υπάρχουν τρόποι. Με συζήτηση και με συναίνεση. Αυτό δεν έγινε»

«Η διαγραφή μου έγινε παράτυπα, καθώς δεν έχω λάβει κανένα σχετικό έγγραφο. Η διαγραφή γίνεται από πενταμελή ομάδα δεοντολογίας, που δεν ορίζεται από τον πρόεδρο της ΝΔ»

 «Το μόνο που δεν έκανε ο Σαμαράς ήταν να αναγγείλει την διαγραφή μου ο ίδιος, από μικροφώνου»

«Από σήμερα το πρωί, οι δύο πρόεδροι των νομαρχιακών εκτελώντας, εντολές των μανδαρίνων της Συγγρού, πήραν τους επτά προέδρους των τοπικών της ΝΔ στο Δήμο της Αθήνας, (σημειολογικά να αναφέρω ότι προ Σαμαρά οι τοπικές ήταν 42 ενώ τώρα είναι 7) και τους είπαν ‘κοιτάξτε από τα μέλη σας ποιοι είναι υποψήφιοι με τον Κακλαμάνη και πείτε τους ή θα φύγουν ή θα τους διαγράψουμε’. Δηλαδή αθλιότητες και αστειότητες ταυτόχρονα»

Για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και τον ΣΥΡΙΖΑ

«Στις δημοσκοπήσεις παίρνω ένα μεγάλο κομμάτι από τη ΝΔ, αλλά αντλώ και από άλλους πολιτικούς χώρους,  επομένως 1+1 δεν κάνουν 2, όπως θεωρεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ώστε ένας υποψήφιος της ΝΔ να έχει διπλάσια ποσοστά» 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κάθε βδομάδα μια ατυχή δήλωση, σαν να μη θέλει να κυβερνήσει. Γλίτωσε από το πολιτικό ρεζιλίκι τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σταμάτης, με τη στάση του την Κυριακή»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια