Οι δορυφόροι δείχνουν τον Ινδικό γεμάτο συντρίμμια και οι έρευνες με πλοία και αεροπλάνα βρίσκουν την θάλασσα καθαρή....

Το πιο εξωφρενικό είναι ότι οι δορυφόροι μπορούν και βρίσκουν αντικείμενα στη θάλασσα 2 μέτρων αλλά ένα αεροσκάφος, όσο μια οχταώροφη πολυκατοικία, δεν το είδαν ποτέ..

Περί τα 300 συντρίμμια εντοπίστηκαν από ταϊλανδικό δορυφόρο σε περιοχή που διεξάγεται η έρευνα για την πτήση ΜΗ370 στον Ινδικό Ωκεανό, ανοικτά του Περθ στην Αυστραλία, ανακοίνωσε σήμερα η δημόσια υπηρεσία δορυφόρων της Ταϊλάνδης (GISTDA).

"Ένας ταϊλανδικός δορυφόρος εντόπισε περί τα 300 αντικείμενα, μεγέθους από δύο έως 15 μέτρα, να επιπλέουν στον Ινδικό Ωκεανό", σε απόσταση 2.700 χλμ. ανοικτά του Περθ, δήλωσε ο 'Ανοντ Σνίντβονγκς, εκτελεστικός διευθυντής της GISTDA.

"Ωστόσο δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, δεν τολμάμε να επιβεβαιώσουμε, ότι είναι συντρίμμια του αεροσκάφους", πρόσθεσε ο ταϊλανδός αξιωματούχος.

Οι δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν την Τρίτη δεν μπόρεσαν να αναλυθούν παρά χθες, διευκρίνισε η υπηρεσία προσθέτοντας ότι η πληροφορία διαβιβάσθηκε στη Μαλαισία.

Τα αντικείμενα αυτά είναι διασκορπισμένα σε περιοχή πολλών εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, 2.700 χλμ. νοτιοδυτικά του Περθ, 200 χλμ. από την περιοχή που επισημάνθηκε από το γαλλικό δορυφόρο, σύμφωνα με την ταϊλανδική υπηρεσία. Οι εικόνες του γαλλικού δορυφόρου είχαν εντοπίσει την παρουσία 122 επιπλεόντων αντικειμένων σε μια περίμετρο 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, εντός της περιοχής των επιχειρήσεων που καθορίστηκε από τις εμπλεκόμενες στις έρευνες χώρες.

Καταιγίδες και σφοδροί άνεμοι οδήγησαν σήμερα στη διακοπή των ερευνών για το Boeing 777 της Malaysia Airlines στον νότιο Ινδικό Ωκεανό. 

Την ίδια ώρα και ενώ οι ευθύνες για τη συντριβή του Βoeing πέφτουν και πάλι στον πιλότο Ζάχαρι Αχμάντ Σαχ και ερευνητές απορρίπτουν την πιθανότητα της μηχανικής βλάβης ή της αεροπειρατείας, ο μικρότερος γιος του, ο 26χρονς Αχμάντ Σεθ, «σπάει» τη σιωπή του και απαντά σε όλα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για τον πατέρα του. 



Απορρίπτοντας τις θεωρίες που θέλουν τον Ζάχαρι Αχμάντ Σαχ να κατέρριψε το μοιραίο αεροσκάφος, ο 26χρονος είπε: «Πιστέψτε με, τον ξέρω καλύτερα». Μιλώντας στους New Straits Times, o γιος του πιλότου τόνισε ότι από την ημέρα που εξαφανίστηκε το Boeing διαβάσε ο,τιδήποτε έχει γραφτεί για την πτήση ΜΗ370, αλλά και για τον πατέρα του. 



Γνωρίζω τις θεωρίες που θέλουν τον πατέρα μου να ήταν φανατισμένος πολιτικά και ότι θα μπορούσε να είχε καταλάβει το Βoeing, είπε και τόνισε: «Αγνοώ τις θεωρίες. Γνωρίζω πολύ καλά τι άνθρωπος ήταν ο πατέρας μου», είπε.«Μπορεί να μην ήμασταν πολύ κοντά, καθώς ταξίδευε πάρα πολύ. Αλλά εγώ τον καταλαβαίνω», πρόσθεσε.

Ο Αχμάντ Σεθ είναι το πρώτο μέλος της οικογένειας του πιλότου -που 20 μέρες μετά την... περιέργη «εξαφάνιση» του αεροσκάφους- αποφάσισε να μιλήσει για τον πατέρα του που το μοιραίο βράδυ της 8ης Μαρτίου κρατούσε στα χέρια του τις ζωές 238 ανθρώπων.



Διακοπή των ερευνών για το Boeing λόγω κακοκαιρίας

Εν τω μεταξύ, διεκόπησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών συντριμμιών του εξαφανισμένου Boeing της Malaysia Airlines στον νότιο Ινδικό Ωκεανό λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, όπως δήλωσαν στο Reuters αξιωματικοί του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.



«Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας έκανε λόγο για παγετό, ισχυρές αναταράξεις και σχεδόν μηδενική ορατότητα», είπε ο πλωτάρχης Άνταμ Σάντζ, επικεφαλής του αεροσκάφους P-8 Poseidon του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού -του πλέον εξελιγμένου ερευνητικού αεροσκάφους στον κόσμο, το οποίο μπορεί να εντοπίζει υποβρύχια, αλλά και πλοία καθώς είναι εξοπλισμένο με τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ανίχνευσης.



Το αεροσκάφος μετέχει στις έρευνες για το αγνοούμενο Boeing καθώς μπορεί να «σαρώνει» την επιφάνεια και τον βυθό της θάλασσας.

Η Αυστραλιανή Υπηρεσία Ασφάλειας Θαλάσσιων Μεταφορών επιβεβαίωσε ότι ματαιώθηκαν οι πτήσεις λόγω κακοκαιρίας.



Tην Τετάρτη, ο Χισχαμουντίν Χουσέιν, υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, αποκάλυψε ότι νέες φωτογραφίες από την εταιρεία Airbus Defence and Space «έδειξαν» 122 αντικείμενα να επιπλέουν στον Ινδικό Ωκεανό και ενδεχομένως να είναι συντρίμμια από το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysia Airlines.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια