Ιωάννα Γαιτάνη βουλευτής Σύριζα σε πλήρη παράκρουση: Να Να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες....

Σε άλλο ένα ρεσιτάλ αστειότητας, ηλιθιότητας αλλά και αγριότητας επιδόθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στη Βουλή την Παρασκευή προκαλώντας σοκ αλλά και γέλιο με τις τοποθετήσεις τους λίγες ώρες μετά την «προβληματική» δήλωση του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, περί αντισυνταγματικών κυβερνητικών μεθοδεύσεων κατά της Χρυσής Αυγής.

Πρώτος πήρε τη σκυτάλη ο Κώστας Μπάρκας ο οποίος προσπαθώντας να υπερθεματίσει για τις αντιδράσεις των πολιτών κατά των μέτρων της κυβέρνησης δεν δίστασε να εκστομίσει τη φράση ότι «μπορεί ο Σαμαράς να έχει το τέλος του Γιανουκόβιτς, όμως η Ελλάδα δεν θα έχει το τέλος της Ουκρανίας» προκαλώντας αίσθηση και έντονο προβληματισμό για τις σκέψεις και τις επιδιώξεις μερίδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι αναφορές αυτές ήρθαν λίγο μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής έξω από τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών με τον νεαρό βουλευτή να καταγγέλλει τα «μέτρα καταστολής της κυβέρνησης», όπως είπε, κατά των απεργών και των εργαζομένων.

Είναι, δε, ενδεικτικό ότι η φράση του επανέφερε στη μνήμη την ατυχή αναφορά του κ. Στάθη Παναγούλη, που υποστήριξε ότι οι υπουργοί και βουλευτές της συγκυβέρνησης θα έχουν την τύχη του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη, που λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου από το εξαγριωμένο πλήθος.

Ακολούθησε λίγο αργότερα, στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλή, η Ιωάννα Γαϊτάνη, η οποία τάχθηκε κατά του διαχωρισμού των μεταναστών σε παράνομους και μη σημειώνοντας ότι πρέπει να νομιμοποιηθούν όλοι.

«Να θυμίσω» είπε, «τον κ. Παπαδόπουλο, υπουργό Υγείας, που ζητούσε από τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό να γίνονται ρουφιάνοι των μεταναστών, δηλαδή, να καταγγέλλουν τους μετανάστες στην αστυνομία όταν δεν έχουν χαρτιά; Να μιλήσω για το τείχος του Έβρου, που είναι του κ. Παπουτσή; Να μιλήσω για τα πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που εσείς τα λέτε κέντρα φιλοξενίας που έγιναν επί ΠΑΣΟΚ; Να μιλήσω για τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη, που μίλησε για υγειονομική βόμβα;».

Απαντώντας μάλιστα στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκο, στο τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Για εμάς ο φασισμός και ο ρατσισμός παλεύεται στο δρόμο. Και το κάνουμε όλη η Αριστερά μαζί με τους μετανάστες που είναι αδέλφια μας -γιατί τους θεωρούμε ταξικά μας αδέλφια. Θα το σταματήσουμε μαζί τους. Είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα και μέσα στη Βουλή. Γι' αυτό σας ζητάμε και επιμένουμε, μέσα από τις ενστάσεις μας και τις τροπολογίες μας, να κάνετε ακόμα περισσότερες παραχωρήσεις, διότι είναι πολύ λίγες αυτές που έχετε κάνει, κύριε υπουργέ. Το νομοσχέδιο έχει πολύ λίγες βελτιώσεις και δεν καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων».

Και πρόσθεσε: «Κατ' αρχάς, κάνετε μια σοβαρή διάκριση, στην οποία επιμένετε, και είναι ζήτημα φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ και μην μας λέτε ότι μιλάτε για τον προοδευτικό χώρο και για τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.λπ., διαχωρίζετε τους μετανάστες σε νόμιμους και παράνομους, ενώ θα έπρεπε να είναι οι μετανάστες και πώς θα τους αντιμετωπίσουμε όταν δεν τους νομιμοποιείτε όλους. Αυτοί που είναι μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τι θα γίνουν; Αυτοί που ήρθαν μετά το 2005 και είναι οκτώ χρόνια εδώ τι θα γίνουν; Έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο. Άρα, επιμένετε στις διακρίσεις και στο διαίρει και βασίλευε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια