Θλιβερή Αθήνα με παρέλαση για ολίγους βολεμένους....

Στον κόσμο τους, όπως είναι και η καθημερινή ζωή των πολιτικών. Φοβούνται να βρεθούν μαζί με τον απλό λαό, γιατί γνωρίζουν ότι κάθε συνάντηση μπορεί να αποβεί, ίσως και μοιραία.

Από την άλλη όπου βρεθούν και όπου σταθούν λένε πως ο κόσμος είναι μαζί τους και άλλες τέτοιες παπαριές, αλλά όταν έρχεται η ώρα να βρεθούν με τον λαό κρύβονται σαν τα ποντίκια.
Ρε ψευτόμαγκες αν φοβόσαστε να συναντηθείτε με το λαό καθίστε στα όμορφα σπίτια σας και αφήστε τον κόσμο να κατέβει στις παρελάσεις μήπως και ανέβει λίγο ψυχολογικά.... 

Διελεύσεις από δώδεκα μαχητικά αεροσκάφη και δεκατρία ελικόπτερα πάνω από το κέντρο της Αθήνας - Μεταξύ των μηχανοκίνητων τμημάτων τα γερμανικά άρματα LEO 2HEL και τα αυτοκινούμενα πυροβόλα PZH 2000 για την προμήθεια των οποίων διακινήθηκαν μίζες πολλών εκατομμυρίων ευρώ

Το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου θυμίζει ο προγραμματισμός της σημερινής στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Κι αυτό διότι σε μια περίοδο που τα νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα κάνουν «αιματηρές» οικονομίες για να τα βγάλουν πέρα, η παρέλαση μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από άλλες εποχές.

Είναι ενδεικτικό ότι έχει προγραμματιστεί να γίνουν πτήσεις από δώδεκα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και από ακόμη δεκατρία ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού, σε μια παρέλαση από την οποία σχεδόν έχουν αποκλειστεί οι πολίτες. Κι αυτό λόγω των δρακόντειων αστυνομικών μέτρων, σε μια προσπάθεια να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν την 28η Οκτωβρίου του 2011 στη Θεσσαλονίκη με την αποδοκιμασία του Προέδρου της Δημοκρατίας, τα οποία οδήγησαν στην ακύρωση της στρατιωτικής παρέλασης. Οι πολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από την συμβολή της οδού Βουκουρεστίου με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και προς τα κάτω μέχρι την πλατεία Ομονοίας. Εκατοντάδες πολίτες, κυρίως οικογένειες με παιδιά έχουν συγκεντρωθεί στα πεζοδρόμια από την Βουκουρεστίου και προς τα κάτω περίπου μέχρι το ύψος του θεάτρου Rex. 

Απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια βρίσκονται μόνο όσοι διαθέτουν προσκλήσεις και τμήμα δοκίμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Μεταξύ των επισήμων που παρακολουθούν την παρέλαση είναι ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουπλής και άλλοι. 




Αυτή η επιλογή δεν θα εμφανίσει σωστά αποτελέσματα. Δυστυχώς, το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζει εσωτερικά πλαίσια (IFrame).Διελεύσεις από μαχητικά αεροσκάφη τεσσάρων διαφορετικών τύπων : Από τρία F-16 BLOCK 52+, τρία Mirage -2000-5, τρία F-4E και τρία αεροσκάφη A-7, αλλά και πτήσεις από τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα Apache, δύο μεταφορικά ελικόπτερα Σινούκ, δύο μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ 90, τρία ελικόπτερα S-70 Shikorsky και δύο ελικόπτερα AB-212, έχουν προγραμματιστεί για την σημερινή παρέλαση.

Εκτός αυτών στην στρατιωτική παρέλαση θα παρουσιαστούν τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2HEL και τα επίσης γερμανικά αυτοκινούμενα πυροβόλα PZH 2000, για την απόκτηση των οποίων διακινήθηκαν μίζες πολλων εκατομμυρίων ευρώ, όπως προκύπτει από την εξελισσόμενη δικαστική έρευνα για τα όσα έγιναν την προηγούμενη 15ετία γύρω από τις προμήθειες οπλικών συστημάτων.



Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει αποφύγει να δώσει στοιχεία για το κόστος της σημερινής παρέλασης. Γενικώς και αορίστως, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποστηρίζουν ότι τα έξοδα της παρέλασης θα καλυφθούν από  λειτουργικές δαπάνες και το κόστος θα μείνει «σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα».

Εις ό,τι αφορά το κόστος συμμετοχής των μηχανοκίνητων μέσων από το Πεντάγωνο λένε ότι τα έξοδα θα καλυφθούν από τα συνήθη λειτουργικά κονδύλια των καθημερινών δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων και προσθέτουν ότι  στην παρέλαση θα λάβουν μέρος μηχανοκίνητα μέσα τα οποία βρίσκονται ήδη σε Κέντρα Εκπαιδεύσεως της Αττικής, όπως στο ΚΕΤΘ. Για δε τις πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιχειρηματολογούν ότι όλες οι πτήσεις που θα γίνουν σήμερα εντάσσονται στο εξαμηνιαίο πρόγραμμα πτητικής εκπαίδευσης - συντήρησης των ιπταμένων και μάλιστα φτάνουν στο σημείο να ισχυριστούν ότι «δεν αποτελούν επιπλέον πτητικό έργο».

Λεφτά για τους ανέργους, τους οικονομικά ασθενέστερους και τους μη έχοντες μπορεί να μην υπάρχουν και να αναζητώνται λύσεις που θα προσφέρουν προσωρινή μόνο ανακούφιση από τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος, λεφτά για παρελάσεις όμως υπάρχουν...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια