Το αγαπημένο σπορ των ΜΑΤ στο Σύνταγμα: Ξύλο και χημικά στους διαδηλωτές....

Εν μέσω εντάσεων οι σημερινές διαδηλώσεις - Τραυματίστηκαν διαδηλωτές - Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης - Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ - Άνοιξαν οι δρόμοι

Με ιλιγγιώδη ταχύτητα αποχώρησαν από το υπουργείο Οικονομικών σήμερα το πρωί τα αυτοκίνητα που μετέφεραν τους τροϊκανούς, έπειτα από το πέρας της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο υπουργείο Οικονομικών. Εξαγριωμένοι διαδηλωτές κυνήγησαν τα πολυτελή αυτοκίνητα και τούς πέταξαν μπουκάλια. Ένα από τα αντικείμενα βρήκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα, Πολ Τόμσεν.

Νωρίτερα τα ΜΑΤ προσπαθούσαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές για να μπορέσουν να βγουν από το υπουργείο τα μέλη της τρόικας.

Κατά τη διάρκεια της πορείας που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Οικονομικών επικράτησε για αρκετή ώρα ένταση, όπου ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση της τρόικας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ανοίξουν το δρόμο μπροστά από το υπουργείο, προκειμένου να αποχωρήσουν τα μέλη της Τρόικας, ωστόσο οι διαδηλωτές αντιστάθηκαν και προκλήθηκε ένταση. Ένας διαδηλωτής λιποθύμησε.

Νωρίτερα επίσης οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς και σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα τραυματίστηκε.

Οι διαδηλωτές κατέληξαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τα ΜΑΤ προκειμένου να τους απωθήσουν από τη λεωφόρο Β.Σοφίας για να δοθεί στην κυκλοφορία, προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών. Λίγη ώρα αργότερα, οι διαδηλωτές διαλύθηκαν.

Στο μεταξύ αφέθηκαν ελεύθεροι οι 17 προσαχθέντες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το πρωί, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου.

Εν τω μεταξύ, στις 5 το απόγευμα, είναι προγραμματισμένο το ραντεβού των ελεγκτών με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ).


Προσαγωγές συνδικαλιστών στο Σύνταγμα

Στην προσαγωγή του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρη Καλομοίρη, προχώρησαν σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα. Έντονο φραστικό επεισόδιο με τους άνδρες της αστυνομίας είχε και ο συνδικαλιστής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης της ΟΛΜΕ και των σχολικών φυλάκων στο κέντρο της Αθήνας.


Real.gr- ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ από realmedialive


Real.gr ΕΝΤΑΣΗ από realmedialive


Real.gr- ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ από realmedialive













VIDEO-ΣΥΝΤΑΓΜΑ από realmedialive

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια