Τραγωδία στο Ελληνικό - Σκοτώθηκε 19χρονος σε αγώνα Dragster

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 19χρονος αναβάτης σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια αγώνων Dragster.
Άλλος ένας νεαρός δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Για εγκληματική αμέλεια κάνουν λόγο αυτόπτες μάρτυρες.
Το δυστύχημα έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, διότι πριν σιγουρευτούν οι κριτές ότι οι μηχανές είχαν απομακρυνθεί από τον τερματισμό, άναψαν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι επόμενες.
Με αίμα βάφτηκαν οι αγώνες Dragster στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Οι αγώνες γίνονται σε ευθεία και συμμετέχουν μηχανές και αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και στόχος είναι η υψηλότερη τελική ταχύτητα. Η απόσταση που καλύπτουν είναι 400 μέτρα αλλά για να μπορέσουν να σταματήσουν τα οχήματα χρειάζονται ακόμη περισσότερα μέτρα.

Το δυστύχημα στο Ελληνικό έγινε, σύμφωνα με μαρτυρίες, λόγω λάθους των κριτών. Ο 19χρονος αναβάτης που έχασε τη ζωή του είχε ολοκληρώσει τον αγώνα του αλλά δεν είχε προλάβει να απομακρυνθεί από την πίστα και οι κριτές έδωσαν το πράσινο φως να φύγουν οι επόμενοι.

Μία δεύτερη μηχανή με αναβάτη έναν 23χρονο έπεσε με πολλά χιλιόμετρα πάνω στη μηχανή του 19χρονου ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Ο 23χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Αρχικά διακομίστηκε στο Ασκληπιείο και, πλέον, νοσηλεύεται στο ΚΑΤ όπου δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για το αν και κατά πόσο τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας για τέτοιου είδους αγώνες, με τους αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν ότι δεν υπήρχε η κατάλληλη πρόληψη για να αποφευχθούν δυστυχήματα. 

Το τμήμα τροχαίας Ελληνικού έχει ξεκινήσει προανάκριση και αναζητά τους υπεύθυνους των αγώνων αφού αυτοί δεν είχαν λάβει άδεια για τη διεξαγωγή τους.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια