Το επίσημο έντυπο των Τρολλ ξαναχτυπά ! Αυτή την Κυριακή, ο Καραμανλής στηρίζει την κυβέρνηση!!!

Καραμανλής σε Σαμαρά: Εν αγνοία μου οι επιθέσεις από “Καραμανλικούς”!!! Πηγή; ΤΟ ΒΗΜΑ!!! Ναι, δεν κάνουμε πλάκα, το γράφει έτσι ακριβώς.

Μα την περασμένη Κυριακή, η ίδια εφημερίδα αποκάλυπτε πως ο Καραμανλής εκβιάζει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση! Όχι κάποια άλλη εφημερίδα, αλλά η ίδια! Αποκάλυψη μάλιστα που έγινε οπερέτα όλη την εβδομάδα στα έντυπα του ΔΟΛ, εγκαλώντας τον κακό Καραμανλή που εκβιάζει την φανταστική κυβέρνηση.

Το σημερινό άρθρο του συγκροτήματος που μεταξύ άλλων έχει αποκαλύψει το νερό του Καματερού, τον διακτινισμό του Ερντογάν, το μυστικό διαστημόπλοιο Καμμένου και τα σούπερ σχολεία του Παπανδρέου, ανταποκρίνεται στην σκοπιμότητα του. Που δεν είναι άλλη από την διασκέδαση του αναγνώστη, αφού μόνο ένα χρυσόψαρο θα έπαιρνε πλέον σοβαρά έντυπο του ΔΟΛ. Είναι παντελώς ανώφελο πλέον να ασχοληθούμε με το ποια Κυριακή το έντυπο έλεγε την αλήθεια. Γιατί την επόμενη Κυριακή, είναι δεδομένο ότι θα μας… διαψεύσει!

Διαβάστε την μαγευτική χριστουγεννιάτικη ιστορία για να μη νομίζετε ότι είμαστε υπερβολικοί…

Μια ειλικρινή και “ανοικτή” συζήτηση είχαν προ ημερών οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, εν μέσω της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα και της στρατηγικής επιδίωξης του Μεγάρου Μαξίμου για εσωκομματική και ενδοκυβερνητική ηρεμία.
Η κατʼ ιδίαν συνομιλία των δυο κορυφαίων πολιτικών της κεντροδεξιάς που έγινε σε “ουδέτερο έδαφος” και συγκεκριμένα σε μια ψαροταβέρνα έχει την ιδιαίτερη σημασία της και αναμένεται να πυροδοτήσει ποικίλα σχόλια και ερμηνείες στο εσωτερικό της ΝΔ.
Και αυτό, διότι οι σχέσεις τους, ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την αλλαγή φρουράς στην προεδρία της ΝΔ, ήταν περίπλοκες και κατά
καιρούς έχουν περάσει διάφορες διακυμάνσεις.
Επί της ουσίας κατʼ ιδίαν ουσιαστική επικοινωνία δεν υπήρχε, γεγονός που δημιουργούσε εκ των πραγμάτων πολλές συγχύσεις και ενίοτε και παρεξηγήσεις που είχαν πολιτικό αντίκτυπο.
Σε μια χρονική στιγμή που η κυβέρνηση βάλλεται από πολλές πλευρές και αναζητά συμμάχους, οι Σαμαράς και Καραμανλής, κατά τη μακρά συνάντησή τους, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις και να ανταλλάξουν απόψεις για κρίσιμα θέματα.
Είχε προηγηθεί πριν από μερικές εβδομάδες ένα σημαντικό τηλεφώνημα στον Αντώνη Σαμαρά από τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή, ώστε να αρθούν οι όποιες παρεξηγήσεις περί των εσωκομματικών ζυμώσεων.
Ο πρώην πρωθυπουργός, παρά τις όποιες ενστάσεις έχει για πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής, φέρεται να ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν ενισχύει τις επιθετικές ενέργειες ορισμένων βουλευτών που χαρακτηρίζονται από τα ΜΜΕ ως “καραμανλικοί”, καθώς αυτές δημιουργούν πρόβλημα και ενισχύουν την εσωστρέφεια στο κυβερνητικό στρατόπεδο και στη ΝΔ.
Η συνομιλία τους χαρακτηρίζεται από τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο της συνάντησης ως άκρως ενδιαφέρουσα, τόσο για την ευρύτερη κατάσταση στο πολιτικό σύστημα όσο και για τα τεκταινόμενα στο πεδίο της ευρύτερης κεντροδεξιάς.
Ο κ. Σαμαράς διαπίστωσε την στήριξη του κ. Καραμανλή στο πρόσωπό του και όπως είπε σε συνομιλητές του, «μιλήσαμε για όλα ως καλοί φίλοι που είμαστε».
Όπως αναφέρουν κεντρικά στελέχη της ΝΔ, ουδέποτε ο κ. Καραμανλής δεν καταφέρθηκε εναντίον του Πρωθυπουργού, αλλά αντίθετα στις συζητήσεις που έχει κάνει με βουλευτές και στελέχη, τον έχει στηρίξει. Παράλληλα έχει στείλει μήνυμα με διάφορους τρόπους ότι ο νυν ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου δεν αμφισβητείται.
Στη συνάντηση των κκ. Σαμαρά και Καραμανλή έγινε εκτενής ανάλυση της πολιτικής κατάστασης και εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης με τον Πρωθυπουργό να τον ενημερώνει για τις κινήσεις που θα κάνει στο προσεχές διάστημα.
Ο κ. Καραμανλής αναγνώρισε στον Πρωθυπουργό ότι κατάφερε σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία να πετύχει την πολιτική σταθερότητα και κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος δεν έχει καμία διάθεση εμπλοκής σε διάφορες εσωκομματικές διεργασίες και κινήσεις.
Επίσης κατά τη συζήτησή τους κατέστη σαφές πως ορισμένες κινήσεις μερικών στελεχών και βουλευτών που προσδιορίζονται ως «καραμανλικοί», γίνονται εν αγνοία του και δημιουργείται μείζον θέμα στα ΜΜΕ που ενισχύει την εσωστρέφεια.
Εξάλλου, ο κ. Καραμανλής που καθημερινά συναντά βουλευτές και στελέχη στο πολιτικό του γραφείο όπου έχει εκφραστεί και αρνητικά για τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, υπογράμμισε σε συνομιλητές του, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση πλην του κ. Σαμαρά, ενώ έχει αρνηθεί κάθε σενάριο, όπως αυτά που διακινήθηκαν, περί μεταβατικού πρωθυπουργού από την τρέχουσα Βουλή.
olympia.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια