Πως έγινε η επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι

Πέρασαν από την πιλοτή της απέναντι πολυκατοικίας και γάζωσαν με 60 σφαίρες το σπίτι του πρέσβη της Γερμανίας 
Είτε άλλαξαν γεμιστήρα είτε πυροβόλησαν με δυο καλάσνικοφ οι δράστες 
Σημάδια από σφαίρες στην εξωτερική πόρτα και στον τοίχο του σπιτιού του Βόλφγκανκ Ντολτ
Αποκλεισμένη η Εθνικής Αντιστάσεως κι άλλοι κεντρικοί δρόμοι στο Χαλάνδρι
Οι ομοιότητες με την επίθεση κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού
Στο ίδιο σπίτι είχε επιτεθεί με ρουκέτα το 1999 η 17 Νοέμβρη κι είχε τραυματιστεί ο Σάββας Ξηρός 

Ήταν 3:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν τέσσερις άγνωστοι άνδρες που επέβαιναν σε δυο μοτοσικλέτες γάζωσαν με καλάσνικοφ το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, Βόλφγκανκ Ντολτ.

Ο ήχος των καλάσνικοφ και οι 60 σφαίρες «έσπασαν» την ησυχία στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 52 στο Χαλάνδρι, όπου βρίσκεται το σπίτι του Γερμανού πρέσβη. 

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και τις έρευνες ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι τέσσερις δράστες, από την οδό Χίου, πέρασαν μέσα από πιλοτή πολυκατοικίας που «βλέπει» απέναντι από το σπίτι του Γερμανού πρέσβη. Από εκεί, γάζωσαν το σπίτι με 60 πυροβολισμούς κι από εκεί επίσης διέφυγαν.
Οι 60 κάλυκες έχουν ήδη σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τους απαραίτητους ελέγχους.

Η πρώτη εκτίμηση των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής είναι πως είτε οι δράστες άλλαξαν γεμιστήρα είτε για την επίθεση χρησιμοποιήθηκαν δυο καλάσνικοφ. 
Σημειώνεται πως έξω από την πρεσβευτική κατοικία υπάρχει φυλάκιο με φρουρό. Εκείνος είδε τα πάντα και από την κατάθεσή του περιμένουν οι αστυνομικοί να πέσει φως στην υπόθεση. Οι δράστες, δεν πυροβόλησαν εναντίον του. 

Σημάδια από πυροβολισμούς έχουν βρεθεί στην εξώπορτα και στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει έξι προσαγωγές.

Στην περιοχή έχουν βρεθεί κάποια «ύποπτα» αυτοκίνητα και εξετάζεται αν είναι κλεμμένα. Ένα από αυτά εντοπίστηκε στην οδο Χίου, είναι κλεμμένο και ήδη γίνεται έλεγχος για το πότε κι από που κλάπηκε αλλά και για το αν χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες.
Η Αντιτρομοκρατική περιμένει πολλά και από τις εικόνες που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή καθώς επίσης και αν έχει καταγράψει κάτι η κάμερα στο φυλάκιο έξω από το σπίτι. 

Οι άγνωστοι γάζωσαν το σπίτι του πρέσβη όπως είπε στο NewsIt υπάλληλος πρατηρίου στην περιοχή. 
"Ήταν 3:20 όταν ήρθε ένας ταξιτζής. Πήγα να του βάλω βενζίνη και άκουσα πολλούς πυροβολισμούς. Σκύψαμε γιατί φοβηθήκαμε", είπε ο άνδρας και πρόσθεσε πως δεν είδε κανέναν, ούτε αυτοκίνητο ούτε μηχανή να περνά από το σημείο.


Άρωμα... τρομοκρατίας

Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά πως... επικρατέστερη οργάνωση για την επίθεση είναι η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) που παλιότερα είχε επιχειρήσει να χτυπήσει αρχικά με ρουκετοβόλο RPG και μετά με καλάσνικοφ τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού στις 14 Ιανουαρίου του 2013. Η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη με προκήρυξη αρκετούς μήνες μετά. 

Με αντίστοιχο τρόπο είχαν ενεργήσει και οι δράστες που επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, το οποίο είχαν γαζώσει με 100 σφαίρες οι δράστες. Την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΠΛΑ.

Η 17 Νοέμβρη και ο τραυματισμός του Ξηρού

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κατοικία του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα γίνεται στόχος επίθεσης.

Στις 16 Μαΐου του 1999, στις 22:55 το βράδυ, η 17 Νοέμβρη είχε επιτεθεί με ρουκέτα στην κατοικία του πότε πρέσβη της Γερμανίας Καρλ Χάινς Κούνα.

Η ρουκέτα είχε "καρφωθεί" στη στέγη του διώροφου σπιτιού.

Ήταν η πρώτη φορά που η 17Ν άφησε πίσω της ίχνη. Βρέθηκαν μια καφέ τραγιάσκα και 10 κηλίδες αίματος στο μπροστινό μέρος του κλεμμένου αυτοκινήτου και στο πίσω κάθισμα. Σταγονίδια αίματος εντοπίστηκαν και σε απόσταση τριών μέτρων από το σημείο εκτόξευσης της ρουκέτας.

Σε εκείνη την επίθεση είχε τραυματιστεί ο Σάββας Ξηρός, που για την επίθεση είχε χρησιμοποιήσει αυτοσχέδιο πυροσωλήνα.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια