Την ώρα που πολλοί συμπολίτες μας ψάχνουν τους κάδους απορριμάτων για ένα ξεροκόμματο οι βουλευτές συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα προνόμια τους.


Φυσικά στη μάσα είναι όλοι ενωμένοι χωρίς να τους χωρίζει τίποτα.
Άλλωστε όλες οι αντιπαραθέσεις τους, προφανώς είναι για τα μάτια του κόσμου είναι.

Οι βουλευτές που δεν θα πηγαίνουν με τα αεροπλάνα της γραμμής, δωρεάν, θα μπορούν να πηγαίνουν οδικώς χωρίς να πληρώσουν διόδια. Αυτό είναι το νέο που μας πληροφόρησαν οι αρμόδιες αρχές ότι θα ισχύει, διότι προφανώς πρέπει να κινούνται τζάμπα, έτσι κι αλλιώς, για να κάνουν τη δουλειά τους οι βουλευτές.

Με τι λεφτά να πληρώσουν άλλωστε τόσο ακριβά διόδια, έπρεπε να υπάρχει και κάποια απαλλαγή στο όνομα των δικαιωμάτων και των ευνοϊκών προνομίων των εθνοπατέρων.

Αυτά όμως που έγιναν στη Βουλή και που τα μάθαμε μετά από ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, κ. Γιαννακάκη προς τον Γ. Μαυραγάνη, αποκαλύπτουν ότι το… βουλευτικό πάρτι συνεχίζεται την ώρα που ο κόσμος πένεται.

Η πλάκα είναι ότι πλακώνονται στη Βουλή για το θεαθήναι αλλά κανείς δε λέει όχι στα απίστευτα προνόμια. Εν πάση περιπτώσει, όπως είπε η κ. Γιαννακάκη: «Η φορολόγηση, και βάσει του Συντάγματος, πρέπει πρώτα και κύρια να είναι δίκαια κατανεμημένη και να μην δημιουργεί ανισότητες. Μιλώ για κατηγορίες, όπως είναι για παράδειγμα οι Βουλευτές. Βλέπουμε ότι το αφορολόγητόο εισόδημα των Βουλευτών υπερβαίνει σε πολλές περιπτώσεις το 50% και εκτός από αυτό παρέχονται και πάρα πολλά επιδόματα στους Βουλευτές, τα οποία δεν φορολογούνται».

Ο υφυπουργός Οικονομικών δε θέλησε να δώσει εξηγήσεις και μίλησε για φοροελαφρύνσεις σε κάποιες κοινωνικά αδύναμες ομάδες, όπως οι αγρότες, οι τυφλοί, ανάπηροι πολέμου κ.α., Τώρα τι σχέση έχουν μ’ αυτούς οι βουλευτές, αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Στη συνέχεια, όμως, τα στοιχεία ήταν ακόμη πιο σοβαρά. Βάσει, λοιπόν, του πόθεν έσχες των Βουλευτών για το 2011, όπως αυτό είναι αναρτημένο στο διαδικτυακό ιστότοπο της Βουλής, φαίνεται ότι το μη φορολογητέο ποσοστό της βουλευτικής αποζημίωσης υπερβαίνει το 50% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει το 75%.

Επίσης, βάσει του ν. 3842/2010, στο ίδιο φορολογικό καθεστώς με αυτό των Βουλευτών έχουν ενταχθεί και οι δικαστές. Συγκεκριμένα, λοιπόν, σας ενημερώνω ότι το φορολογητέο εισόδημα των Βουλευτών, το οποίο φορολογείται, κυμαίνεται ανάμεσα στις 18.000 ευρώ και τις 30.000 ευρώ, ενώ το αφορολόγητο αντιστοιχεί περίπου σε 65.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το χωρίο του άρθρου 5 παράγραφος 1 του Ζ’ Ψηφίσματος του Συντάγματος του 1975, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, από τη βουλευτική αποζημίωση πρέπει να αφαιρείται ποσό ίσο με το 25% του ακαθαρίστου ποσού της ως τεκμαρτό ποσό για την κάλυψη των δαπανών μίσθωσης γραφείων κ.λπ.

Αυτά λοιπόν συμβαίνουν στο βουλευτικό βασίλειο και δεν πρόκειται για κανέναν λαϊκισμό. Φοροαπαλλαγές μέχρι του 75% των εισοδημάτων τους κι εμείς τρώμε τις σάρκες μας για να πληρώσουμε την εφορία. Και ύστερα λένε γιατί ο κόσμος έχει απαξιώσει το πολιτικό σύστημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια