Το ΣΔΟΕ "ψάχνει" το Αλέξη Μητρόπουλο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και το τραγουδιστή Πλούταρχο για φοροδιαφυγή....

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSIΠάνω από 2,5 εκατομμύρια η φοροδιαφυγή από τον πασίγνωστο τραγουδιστή
Μια απόδειξη ύψους 1.000.000 δεν έκοψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ως δικηγόρος
Πρόστιμα εκατομμυρίων για φοροδιαφυγή....
σε γνωστές επιχειρήσεις, γιατρούς και δικηγόρους της Αθήνας
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα συγκεκριμένα ονόματα βρίσκονται στο στόχαστρο.
Το ΣΔΟΕ στους 3.000 ελέγχους που έκανε εντόπισε όργιο φοροδιαφυγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πέντε επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 59.100.000 που ζημίωσαν το κράτος με 13.600.000 ευρώ.

Τραγουδιστές, δικηγόροι, γιατροί και μεγάλες επιχειρήσεις στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ.
Οι υποθέσεις που ερεύνησε το ΣΔΟΕ περιλαμβάνουν τρανταχτά ονόματα από κάθε χώρο.
Γνωστός και ως το καλύτερο παιδί της πίστας ο Γιάννης Πλούταρχος είναι ο τραγουδιστής που σύμφωνα με την Espresso είναι αυτός που εντοπίστηκε να μην έχει εκδώσει φορολογικά στοιχεία ύψους 2.793.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα πάντως, όπως λέει η σύζυγός του η υπόθεση έχει κλείσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου οπότε και ολοκληρώθηκε ο δεκαετής έλεγχος του ΣΔΟΕ στα οικονομικά του Γιάννη Πλούταρχου.

Για υπόθεση μη έκδοσης απόδειξης ύψους 1.000.000 δολαρίων, σύμφφωνα με την Espresso, στοχοποιείται από το ΣΔΟΕ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος που ως εργατολόγος είχε εισπράξει το ποσό και όπως τονίζει είχε καταθέσει βεβαίωση επίσημης μεταφοράς και δήλωσης του κεφαλαίου από το εξωτερικό.


Το ΣΔΟΕ έκανε φύλλο και φτερό εκ νέου τα στοιχεία του Γιάννη Καορούζου που βρίσκεται ήδη στις φυλακές. Εταιρεία στο όνομά του εμπλέκεται σε φοροδιαφυγή άνω των 7,8 εκατομμυρίων.

Για απόκρυψη εσόδων ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ κατηγορείται από το ΣΔΟΕ σύμφωνα με την Espresso και ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Γιώργος Παπαδόπουλος.

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι άλλος γνωστός δικηγόρος από τον Άγιο Δημήτριο δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών 1,1 εκατομμυρίου, ενώ γνωστή εταιρεία στο χώρο της εστίασης επίσης, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ δεν εξέδωσε αποδείξεις ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρω.

Οι άλλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής 

Δικηγόρος στη Γλυφάδα δεν εξέδωσε 3 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 723.353€.
Κρατικός φορέας μεταφορών δεν εξέδωσε 3 φορολογικά στοιχεία ύψους 143.173€.
Δημόσιος υπάλληλος στο Αιγάλεω είχε προσαύξηση περιουσίας 195.352€ από άδηλη πηγή.
Στο πλαίσιο των Ειδικών Ελέγχων από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Αθηνών καταλογίσθηκαν πρόστιμα σε 2 τεχνικές εταιρείες στην Αθήνα και στην Πάτρα και σε 2 εμπόρους οικοδομικών υλικών στην Ανατολική Αττική ύψους 13.694.000€, γιατί εξέδωσαν ή έλαβαν εικονικά στοιχεία συναλλαγών.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια