Έχασε την μάχη ένα παιδάκι 2,5 ετών με καρδιοπάθεια λόγω περικοπών στην υγεία....

O λαλίστατος βιβλιοπώλης υπέρμαχος του μνημονίου, που το παίζει υπουργός υγείας, τι έχει να πει για το θάνατο ενός παιδιού 2,5 χρονών; Αιτία του τραγικού γεγονότος οι περικοπές που γίνονται στην υγεία
και τις οποίες υποστηρίζει με πάθος ο τηλεοπτικός βιβλιοπώλης.

Θλίψη, οργή και απογοήτευση προκαλεί ο θάνατος ενός μικρού αγοριού με συγγενή καρδιοπάθεια, επειδή το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΕΚΑΣΚΑΠ) του νοσοκομείου... Παίδων “Αγία Σοφία” υπολειτουργεί.

Τα όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενή Καρδιοπάθεια μόνο οργή προκαλούν. Οργή για όλους όσους διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες και έφτασαν τη χώρα στο σημείο που την έφτασαν.

Στην Ελλάδα των Μνημονίων, που τόσο πολύ υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ένα αγοράκι 2,5 ετών έχασε τη ζωή του επειδή το μοναδικό Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΕΚΑΣΚΑΠ του νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” υπολειτουργεί. Το αγοράκι έπασχε από συγγενή καρδιοπάθεια και πριν από δύο χρόνια περίπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να υποβληθεί σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις. Η πρώτη επέμβαση έγινε το Σεπτέμβριο του 2011 και έμελλε να γίνουν άλλες δύο. Όχι όμως και στην Ελλάδα του 2013.

Λίγο μετά η τότε κυβέρνηση έκλεισε το ΕΚΑΣΚΑΠ, το οποίο ήδη από τότε υπολειτουργούσε. Όλα τα περιστατικά μεταφέρθηκαν στο Ωνάσειο. Το παιδάκι όμως, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενή Καρδιοπάθεια “ δεν εξυπηρετήθηκε από το Ωνάσειο κατά την περίοδο που το ΕΚΑΣΚΑΠ παρέμεινε κλειστό”.

Τον Ιούνιο του 2013 με εισαγγελική εντολή άνοιξε και πάλι το ΕΚΑΣΚΑΠ. Το αγοράκι βρισκόταν σε λίστα αναμονής για να χειρουργηθεί. Λόγω όμως του γεγονότος ότι το Κέντρο υπολειτουργεί και γίνεται μόλις ένα χειρουργείο τη βδομάδα, η αναμονή ήταν μεγάλη. Στο μεταξύ η υγεία του παιδιού επιβαρυνόταν διαρκώς. Και όταν επιτέλους ήρθε η σειρά του να χειρουργηθεί…δεν πρόλαβε.

Η οικογένειά του ξεκίνησε κανονικά από τις Σέρρες προκειμένου το παιδί να χειρουργηθεί. Στη διαδρομή όμως κατέληξε μέσα στο ασθενοφόρο. Ένας άγγελος, ένα παιδί 2,5 ετών, μόνο και μόνο εξαιτίας των περικοπών που έχουν διαλύσει το χώρο της Υγείας έπειτα από εντολές των ξένων δανειστών.

Περιμένουμε απαντήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας που με τόσο πάθος υποστηρίζει τις μνημονιακές αλλαγές στο χώρο της υγείας. Με μόνη διαφορά ότι ο χώρος της Υγείας έχει να κάνει με ζωές ανθρώπων και όχι με αριθμούς...
koutipandoras.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια