Eισαγγελέας: «Και η πρώην και η νυν σύζυγος του Ακη Τσιχατζόπουλου ήξεραν τα πάντα».

Η εισαγγελέας μίλησε με σκληρά λόγια για την οικογένεια του πρώην υπουργού και κυρίως για την Βίκυ Σταμάτη. 
«Οι μίζες μετουσιώθηκαν σε ακίνητα των μελών της οικογένειας του Άκη Τσοχατζόπουλου».
«Ο Άκης ήξερε ότι....
με τις μίζες του φορτώνει τον ελληνικό λαό».
«Δεν θα επιτρέψει η ελληνική Δικαιοσύνη να επιστραφεί το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην κυρία Βίκυ Σταμάτη» διαμήνυσε η εισαγγελέας, στην αγόρευσή της.

Η κ. Αδειλίνη εξέφρασε στο δικαστήριο την απόλυτη πεποίθησή της ότι το ακίνητο της Ακρόπολης είναι απόκτημα από παράνομες αμοιβές του Άκη Τσοχατζόπουλου, γεγονός που γνώριζε η κ. Σταμάτη.

Όπως είπε η εισαγγελέας, «η Βίκυ Σταμάτη συμπεριφέρεται και ενεργεί ως ιδιοκτήτρια του ακινήτου από το 2002». Επισήμανε επίσης, ότι «ήταν απαραίτητη η λήψη δανείου από την κ. Σταμάτη, ώστε να δικαιολογηθεί φορολογικά η μεταβίβαση του ακινήτου στο όνομά της».

Μάλιστα, η κ. Αδειλίνη σημείωσε: «Σε ανύποπτο χρόνο, η τράπεζα που χορήγησε το δάνειο συνέκρινε το ακίνητο με το προεδρικό Μέγαρο. Ως εκ θαύματος, η φούσκα των ακινήτων έσκασε μόνο ως προς το συγκεκριμένο ακίνητο, που πουλήθηκε κάτω από την αντικειμενική του αξία ενώ η εμπορική του αξία ήταν σχεδόν τριπλάσια».
Κατά την εισαγγελική λειτουργό, τόσο η πρώην σύζυγος όσο και η νυν σύζυγος του πρώην υπουργού γνώριζαν τα πάντα.

Η κ. Αδειλίνη, αναφερόμενη στη φράση «είμαι μαχήτρια του φωτός» που είπε απολογουμένη η κ. Σταμάτη, τόνισε: «Είχα πει πως δεν θα το σχολιάσω. Είναι δικαίωμα του καθενός ο αυτοπροσδιορισμός του, αλλά είναι καλό να έχει κανείς και το γνώθι σ' αυτόν». Υπογράμμισε, επίσης, ότι ο πολυτελής βίος του ζεύγους Τσοχατζόπουλου δεν μπορεί να πείσει για τον ισχυρισμό της κ. Σταμάτη για την προέλευση των χρημάτων του συζύγου της.
Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας τόνισε ότι οι εταιρίες ΤΟΡΚΑΣ και ΝΟΜΠΙΛΙΣ ανήκουν στον κατηγορούμενο πρώην υπουργό, ενώ ουσιαστικό ιδρυτή της δεύτερης χαρακτήρισε τον Γιάννη Σμπώκο.

Στην κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, η εισαγγελέας επιφύλαξε βασικό ρόλο σε πράξεις νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων του πατέρα της, μέσω αγοραπωλησιών τριών ακινήτων. Της απέδωσε μάλιστα, πλήρη γνώση της προέλευσης των επίμαχων ποσών για το «ξέπλυμα» των οποίων «συναίνεσε και συνέπραξε».

Η εισαγγελέας υπογράμμισε ότι ο πρώην υπουργός «δωροδοκήθηκε εξακολουθητικά», γεγονός που, κατά την ίδια, είναι πλήρως αποδεδειγμένο και όχι απλώς, επαρκώς προσδιορισμένο.

«Οι μίζες μετουσιώθηκαν σε ακίνητα των μελών της οικογένειας του Άκη Τσοχατζόπουλου» τόνισε για να καταδείξει ότι οι παράνομες πληρωμές κατέληγαν στον πρώην υπουργό. Προσδιόρισε δε, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο πρώην υπουργός, με διάφορες μεθοδεύσεις, «ξέπλενε» το παράνομο χρήμα από τον Μάιο του 1998, έως τον Απρίλιο του 2010.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια