Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου καλεί δημοσιογράφους ως μάρτυρες για την Χρυσή Αυγή

Δημοσιογράφοι θα είναι οι πρώτοι που θα περάσουν το κατώφλι της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για να καταθέσουν στο πλαίσιο της έρευνας για την Χρυσή Αυγή μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά.
Σύμφωνα με το capital.gr θα πρόκειται για δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν....
με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ή πήραν συνεντεύξεις από (αυτοχαρακτηριζόμενα) πρώην ή νυν μέλη του πολιτικού αυτού φορέα και κατήγγειλαν πρακτικές εγκληματικής οργάνωσης.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης αναμένεται να ζητήσει τα ονοματεπώνυμα των ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι είναι πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής και μάλιστα καταγγέλουν εγκληματική δράση του κόμματος.

Αν οι συγκεκριμένοι προσέλθουν στην εισαγγελία θα μπουν και σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων. 

20 άτομα ερευνά η αστυνομία για τη δολοφονία του Π. Φύσσα
Στα ίχνη του μισού τάγματος εφόδου που έδρασε τη μοιραία για τον Παύλο Φύσσα βραδιά στη Νίκαια φαίνεται πως βρίσκεται η αστυνομία που συγκεντρώνει στοιχεία για όλους τους εμπλεκόμενους στην επίθεση πλην του Γ. Ρουπακιά.

Το μεσημέρι δόθηκε η εντολή από τον εισαγγελέα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για τα έξι άτομα που επικοινώνησαν με τον καθ' ομολογία δολοφόνο του Παύλου Φύσσα πριν το περιστατικό.

Οι αστυνομικοί ωστόσο ερευνούν σε διπλή κατεύθυνση. Τόσο σε ό,τι αφορά στο ποιοι επικοινώνησαν με τον Γ. Ρουπακιά και πως οργανώθηκε το τάγμα εφόδου, όσο όμως και ως προς το ποιοι, πλην του Γ. Ρουπακιά, το απάρτιζαν.

Ως προς το δεύτερο οι αστυνομικοί φαίνεται πως έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία για 20 άτομα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν τα στοιχεία αφορούν σε μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, αλλά και τον αστυνομικών που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας.

Με ενδιαφέρον πάντως αναμένονται οι εξελίξεις που θα προκαλέσει η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, καθώς όλα δείχνουν ότι οι αστυνομικοί θα οδηγηθούν στα πρόσωπα που επικοινώνησαν με τον Γ. Ρουπακιά και ίσως έτσι στοιχειοθετηθεί κατηγορία για συμμετοχή και ηθική αυτουργία στο έγκλημα.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες οι αστυνομικοί γνωρίζουν τα πρόσωπα με τα οποία επικοινώνησε ο Γ. Ρουπακιάς και απλώς αναμένουν την επίσημη επιβεβαίωση των στοιχείων τους. Λέγεται επίσης ότι μεταξύ των ατόμων που επικοινώνησαν με τον Γ. Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια