Δυσαρεστημένα χρυσαυγιτάκια σπάνε την ομερτά.

Πρώην μέλη, αλλά και ενεργά στελέχη της Χρυσής Αυγής σπάνε ο ένας μετά τον άλλον τον όρκο της σιωπής και ξεσκεπάζουν την οργάνωση αλλά και τους επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου της οργάνωσης που σκορπούν τον τρόμο, αλλά πουλάνε ακόμα και προστασία.
Πρώην χρυσαυγίτης που μίλησε στην....
εφημερίδα «Έθνος» είπε πως στην Τ.Ο οργάνωση Νίκαιας είχε τη γενική εποπτεία ο βουλευτής της περιοχής Γιάννης Λαγός και τόνισε:

«Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι στον Λαγό θα δώσουμε αναφορά και θα πάρουμε το ΟΚ μόνο από τον Λαγό για να γίνει οτιδήποτε. Αυτός θα μας διαγράψει, κατ’ εντολήν πάντα του Γιώργου».

Ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής που μίλησε στο «Βήμα της Κυριακής» αναφέρει για την οργάνωση της Νίκαιας:

«Η οργάνωση της Νίκαιας ήταν το καμάρι μας, τα τελευταία χρόνια μαζί με αυτή την Αθηνών. Η επιτυχία οφείλεται στην επιστασία και στον έλεγχο του βουλευτή Γιάννη Λαγού. Εκείνοι είχαν τον πρώτο λόγο στις πρόσφατες κινητοποιήσεις της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στην περιφέρεια. Από εκεί εκπορεύθηκε και η επίθεση εναντίον των οπαδών του ΚΚΕ στο Πέραμα πριν από δέκα ημέρες».

Όπως προκύπτει από τη μαρτυρία του πρώην χρυσαυγίτη στο «Έθνος» η τοπική οργάνωση της Νίκαιας ήταν δομημένη σαν στρατιωτική οργάνωση, ενώ διέθετε ακόμα και μηχανοκίνητο τμήμα στα πρότυπα της ομάδας ΔΕΛΤΑ της Αστυνομίας.

Σε ερώτηση τί είναι το Innova ο πρώην χρυσαυγίτης απαντά:

«Είναι το μηχανοκίνητο τάγμα, που λέμε έσκασαν τα Innova. Είναι η μάρκα από τα παπάκια που οδηγούν. Είναι αυτοί που πάνε με τα Innova γρήγορα όπου χρειαστεί».

Ο Μιχαλολιάκος γνώριζε

Στην ερώτηση εάν μπορεί να ευσταθούν οι πληροφορίες ότι ο επικεφαλής της Τ.Ο. Νίκαιας, Γ. Πατέλης επικοινώνησε την επίμαχη ώρα με τον Γ. Λαγό, ο πρώην Χρυσαυγίτης απαντά: «Ε, βέβαια, τον Πατέλη θα έπαιρναν και ο Πατέλης θα έπαιρνε τον Λαγό».

Ο ίδιος εκτιμά πως ο Ν. Μιχαλολιάκος πρέπει να ενημερώθηκε για την επιδρομή στο Κερατσίνι και τονίζει:

«Δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα. Βάσει όσων έχω ζήσει, πάντα ενημερώνεται ο αρχηγός για να δώσει το ΟΚ».

Ο πρώην χρυσαυγίτης δίνει αρνητική απάντηση στο ενδεχόμενο ο Γιάννης Λαγός να πήρε μόνος του την απόφαση για το χτύπημα στο Κερατσίνι χωρίς να ενημερώσει τον γ.γ. της Χρυσής Αυγής, ενώ στο ερώτημα εάν ο Ν. Μιχαλολιάκος μπορεί να γνώριζε για ότι θα δολοφονούσαν τον Π. Φύσσα απαντά:

«Κατά τη γνώμη μου ναι. Υπάρχει ιεραρχία. Δηλαδή ένα μέλος λέει κάτι στον πυρηνάρχη. Ο πυρηνάρχης το μεταφέρει στον βουλευτή που είναι υπεύθυνος για την τοπική οργάνωση και ο βουλευτής στον αρχηγό».

Στρατιωτική οργάνωση με κομματικό μανδύα

Το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που μιλά στο «Βήμα της Κυριακής» κάνει λόγο για ομάδες που μπορούν να σβήσουν τα ίχνη τους και να κάνουν αντάρτικο πόλης, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι ομάδες αυτές μπορούν να χτυπούν σαν ένοπλες οργανώσεις αντάρτικου πόλης, τηρώντας κανόνες συνωμοτικότητας με κύριο ενδιαφέρον να εξαϋλώνουν τα ίχνη τους και να καταστρώνουν τον τρόπο διαφυγής τους. Οι ομάδες κρούσης χρησιμοποιούνται σε ειδικές περιστάσεις, όπως μια ανταποδοτική επίθεση κατά αλλοδαπών, ύστερα από μια εγκληματική επίθεση κατά Έλληνα ή και σε περίπτωση που κάποιος οπαδός της Χρυσής Αυγής λειτουργεί προδοτικά».

Το ίδιο πρόσωπο δίνει στοιχεία και για τους τρόπους αλλά κυρίως και τα πρόσωπα που εκπαιδεύουν τις χρυσαυγίτικες ομάδες, λέγοντας:

«Τέτοιου είδους εκπαιδεύσεις γίνονται περιστασιακά σε δάση της Αττικής και σε άλλες περιοχές της χώρας, τις περισσότερες φορές με πλήρη μυστικότητα και με ειδική μέριμνα, για να μη γίνονται αντιληπτοί από αστυνομικούς κλπ. Ως εκπαιδευτές χρησιμοποιούνται πρώην και εν ενεργεία μέλη των ΟΥΚ, των ΛΟΚ και άλλων ειδικών μονάδων. Ωστόσο και πολλοί από τους, που πλαισιώνουν τις φάλαγγες της Χρυσής Αυγής προέρχονται, κατά προτεραιότητα, από τις ειδικές μονάδες του στρατού. Η Χρυσή Αυγή έχει μια οργάνωση που την αγνοεί ο περισσότερος κόσμος και παραπέμπει σε αυτή των ναζί, αλλά κυρίως στην Εθνική Οργάνωση Νεολαίας (ΕΟΝ) που ίδρυσε ο Μεταξάς το 1936. Η Χρυσή Αυγή όπως και η ΕΟΝ, έχει φαλαγγάρχες, τετράρχες, ομαδάρχες και λοιπά. Δίνουμε εξαιρετικό βάρος στην εκπαίδευση στρατιωτικού τύπου των μελών της οργάνωσης».

Ωστόσο όπως φαίνεται η απόκτηση δύναμης και μιας καλά δομημένης οργάνωσης οδηγεί και στους εκβιασμούς.

«Στα κεντρικά γραφεία πληροφορούμαστε ότι πολλά μέλη τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής εκμεταλλευόμενοι αυτές τις επιχειρησιακές δυνατότητες, που αποκτούν μέσω της εκπαίδευσής τους μετατρέπονται σε συμμορίες εκβιαστών, που καταδυναστεύουν καταστηματάρχες», αναφέρει το στέλεχος της Χρυσής Αυγής στο «Βήμα της Κυριακής».

Ένα άλλο μέλος της Χρυσής Αυγής, αναφέρει πως με ιδιαίτερο κυνισμό διαχωρίζουν τα θύματά τους και τονίζει:

«Εμείς πάντα λέγαμε πρώτη η δουλειά και μετά η διασκέδαση. Η δουλειά είναι να κυνηγάμε αναρχικούς και η διασκέδαση να χτυπάμε Πακιστανούς. Αυτό ήταν το σύνθημα. Πρώτα η δουλειά και μετά η διασκέδαση».

Η μαρτυρία του πρώην χρυσαυγίτη για την επίθεση σε δύο Πακιστανούς σοκάρει καθώς αναφέρει: «Είχαν πάει σ’ ένα βουνό και ένα στέλεχος της Τ.Ο. Νίκαιας είπε ότι καθώς γύρναγαν βρήκανε στον δρόμο δύο Πακιστανούς, τον έναν τον ξυλοκόπησαν στον δρόμο και πήρε φόρα και του βάρεσε το κεφάλι σαν να ήθελε να βαρέσει κλωτσιά σε πέναλτι. Και είχα “μείνει”. Κι αυτός υπερηφανευόταν. Εκεί για μένα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση», υπογράμμισε ο πρώην χρυσαυγίτης.


matrix24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια