Διαβάστε την απολογία του Ρουπακιά.

Επιτέθηκα στον Παύλο Φύσσα γιατί ήταν ο πρώτος που βρήκα μπροστά μου υποστήριξε ο Γιώργος Ρουπακιάς. 
Κόψε το λαιμό σου, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς, του είπε ο επικεφαλής της Τ.Ο. Νίκαιας της Χρυσής Αυγής. 

Ήταν ο πρώτος που κάλεσε για να του βρεί δικηγόρο μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι.
Το τηλεφώνημα από απόστρατο των ενόπλων δυνάμεων 
Κατονόμασε τα τρία μέλη της Χρυσής Αυγής με τα οποία μίλησε στο τηλέφωνο. 
ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Ο 45ΧΡΟΝΟΣ 
Επιμένει πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα την ώρα που κάρφωσε το μαχαίρι στην καρδιά του Παύλου Φύσσα, το μοιραίο βράδυ της 17ης προς την 18η Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι ο Γιώργος Ρουπακιάς. 

Η απολογία του 45χρονου χρυσαυγίτη έρχεται στο φως, την ώρα που εκείνος βρίσκεται απομονωμένος σε ένα κελί των φυλακών Μαλανδρίνου. 

Περιγράφει πως ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Γ .Π. ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κάλεσε μετά το φονικό. Και εκείνος που πριν από την ηγεσία και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, του γύρισε, πρώτος, την πλάτη. «Κόψε το λαιμό σου, όπως έστρωσες να κοιμηθείς» ήταν η απάντηση, μετά τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα του Ρουπακιά και την έκκληση να του βρει δικηγόρο γιατί είχε μαχαιρώσει κάποιον. 
"Μετά τη σύλληψη μου πήρα τηλέφωνο τον Γ. Π. και του είπα ότι μαχαίρωσα κάποιον άνθρωπο και να μου βρει δικηγόρο. Mου είπε κόψε το λαιμό σου, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς Ο Ρουπακιάς αποκάλυψε στην απολογία του στην 6η ανακρίτρια Πειραιά πως λίγη ώρα πριν δολοφονήσει τον 34χρονο Παύλο Φύσσα είχε μιλήσει στο τηλέφωνο με μέλη της Χρυσής Αυγής. Αποκάλυψε και τα ονόματά τους. 
Πρόκειται για έναν απόστρατο των ενόπλων δυνάμεων, τον οποίο γνώρισε στα γραφεία του κόμματος στη Νίκαια και άλλα τρία άτομα. 

Υποστήριξε ότι δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, ούτε εκείνος ούτε η γυναίκα του γιατί δεν είχαν να πληρώσουν τα 20€ που απαιτούνταν για την εγγραφή. Δεν έδωσε εξηγήσεις όμως που βρήκε τα λεφτά για να αγοράσει το teaser και το γκλοπ που βρέθηκαν σπίτι του και τα οποία υποστήριξε πως τα είχε για τους κλέφτες. 

Επανέλαβε ότι είναι υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, εξαιτίας της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης και πως συχνά βρισκόταν στα γραφεία της Νίκαιας. 


Διαβάστε αποσπάσματα από την απολογία Ρουπακιά

Έχω κλείσει δύο σπίτι και το δικό μου και του παιδιού. Μου άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου μου 5-6 άτομα, με γρονθοκόπησαν στο κεφάλι, πήρα ασυναίσθητα το μαχαίρι που είχα για αυτοπροστασία. Ένας φίλος του θύματος με μπλε μπλούζα φώναξε στην αστυνομία «αυτός είναι, αυτός είναι».

Ήμουν σε άλλη καφετέρια από το θύμα. Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια έλαβε τηλέφωνο από τον Δ. Γ. απόστρατο των ενόπλων δυνάμεων που τον γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Με ρώτησε τι κάνω, χωρίς αιτία. Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια πήρα τον Γ. Π., Ι. Κ και τον Δ. Μίλησα μόνο με τον τελευταίο. Τον Κ. και τον Π. τους γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Όλα τα άτομα που προανέφερα προέρχονται από την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Στο γραφείο είμαι μόνο τρεις μήνες. Πριν δεν ανήκα πουθενά. Τον τελευταίο καιρό λαμβάνω μέρος σε δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής επειδή είμαι αγανακτισμένος με την οικονομική κατάσταση στη χώρα.

Δεν είχα το ποσό των 20 ευρώ που απαιτείται για να γραφτώ μέλος ούτε εγώ ούτε η γυναίκα μου γι αυτό το λόγο δεν είμαι μέλος και δεν είναι καταγεγραμμένο το όνομά μου στη Χρυσή Αυγή, είμαι απλός υποστηρικτής. Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή τα γραφεία της Χ.Α είναι ανοιχτά 5 με 9 . Στις εννέα πήγαινα εγώ κάθε Πέμπτη γιατί γινόντουσαν ομιλίες από βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 

Έχω πάρει μέρος σε μία διανομή τροφίμων, που έγινε στην Αθήνα στα μέσα Ιουλίου και σε μία εκδρομή στη Μεσσηνία, στον ποταμό Νέδα, τον Αύγουστο του 2013. Το κλομπ πράγματι υπήρχε σπίτι , όπως και το τέιζερ και τα περιοδικά και η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής και τα βιβλιαράκια μαίανδρος , το περιεχόμενο των οποίων εγώ ανακοίνωσα στους αστυνομικούς. Το γκλομπ και το τειζερ το οποίο είχα αγοράσει 20 ευρώ το είχα σπίτι για τους κλέφτες.

Στη συμπλοκή κατέβαινα πεζός την Τσαλδάρη πηγαίνοντας στο αυτοκίνητό μου είδα ομάδα ατόμων 40 έως 50 στον απέναντι δρόμο να χτυπιούνται και στα 60 -70 μέτρα ήταν αποκομμένη, μία ομάδα 10 -15 ατόμων, μέσα στην οποία ήταν και το θύμα οι οποίοι στέκονταν μπροστά στο αυτοκίνητό μου.

Άκουσα από απέναντι να φωνάζουν, νόμιζα ότι ήταν τσακωμός φιλάθλου. Ξεκλείδωσα το αυτοκίνητό μου, κάθισα στη θέση του οδηγού και άκουσα μία φωνή να φωνάζει από τους φίλους του θύματος, αυτός είναι, αυτός είναι. Αυτοί θεώρησαν ότι εγώ ήμουν μαζί με τους άλλους χρυσαυγίτες και μου επιτέθηκαν. 

Οι αστυνομικοί ήρθαν σε δευτερόλεπτα από τότε που έγινε το συμβάν. Τους είδα με τις μηχανές πάνω στο πεζοδρόμιο. Την ώρα που ήρθαν οι αστυνομικοί ήταν 10 με 12 άτομα της παρέας του θύματος.

Η Τ. Ο. Νίκαιας παρέχει ενδυμασία (στρατιωτική ενδυμασία, άρβυλα, μαύρη μπλούζα και στρατιωτικό παντελόνι) σε κάποια άτομα της οργάνωσης που φρουρούν τα γραφεία.
Δεν είχα το ποσό των 20 ευρώ που απαιτείται για να γραφτώ μέλος ούτε εγώ ούτε η γυναίκα μου γι αυτό το λόγο δεν είμαι μέλος και δεν είναι καταγεγραμμένο το όνομά μου στη Χρυσή Αυγή Μετά τη σύλληψη μου πήρα τηλέφωνο τον Γ. Π. και του είπα ότι μαχαίρωσα κάποιον άνθρωπο και να μου βρει δικηγόρο. Εκείνος, που έχει επαφή με κόσμο, δικηγόρους κλπ, του έκανα απανωτές κλήσεις ζητώντας βοήθεια, αλλά αυτός δεν με βοήθησε και μου είπε κόψε το λαιμό σου, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς.

Εκτός του Π. πιθανόν να τηλεφώνησα και στη γυναίκα μου για να την καθησυχάσω. Επιτέθηκα στον Παύλο Φύσσα γιατί αυτός ήταν ο πρώτος που βρήκα μπροστά μου αφότου με τράβηξαν κάποιοι από την ομάδα αυτή από τα αυτοκίνητο. Και οι άλλοι βέβαια μου επιτέθηκαν, αλλά εγώ χτύπησα αποκλειστικά το θύμα γιατί αυτός βρισκόταν πιο κοντά μου. Το θύμα ούτε το γνώριζα ούτε κάποιος με έστειλε εκεί, ούτε πήγαινα ανάποδα με το αυτοκίνητό μου. Οι αστυνομικοί την ώρα που ήρθαν είδαν ότι δέχθηκα χτυπήματα από το θύμα και την παρέα του.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια