Παραλύει για δεύτερο 24ωρο ο δημόσιος τομέας

Κλειστές λόγω συγκεντρώσεων η Σταδίου και η Αριστοτέλους μπροστά από το υπ. Υγείας - Συναυλία στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στις 19:30, διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ - Σήμερα συνεδριάζουν οι τοπικές ΕΛΜΕ για την απεργία των καθηγητών - Απεργούν νοσοκομειακοί γιατροί, δικηγόροι, δάσκαλοι, δικαστικοί υπάλληλοι

Συνεχίζεται....
για δεύτερη ημέρα η διαμαρτυρία των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά της διαθεσιμότητας στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ μετά το χθεσινό ογκώδες συλλαλητήριο (για 120.000 διαδηλωτές κάνει λόγο η ομοσπονδία) στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας που μετατράπηκε σε αντιφασιστική διαδήλωση, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Κλειστές είναι αυτή την ώρα η Σταδίου από το ύψος της Αιόλου λόγω πορείας των εργαζομένων στους δήμους που κατευθύνονται προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η οδός Αριστοτέλους έξω από το υπουργείο Υγείας όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση νοσοκομειακοί γιατροί.

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ καλεί τον κόσμο που συμμετέχει στην απεργία να συμμετέχει μαζικά στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, στις 19:30.

Στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, νοσοκομειακοί γιατροί, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι. 

Οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης αναμένεται σήμερα στις συνεδριάσεις των τοπικών ΕΛΜΕ να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε νέα πενθήμερη απεργία από την ερχόμενη Δευτέρα με τις αποφάσεις να μεταφέρονται στη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, την Παρασκευή, οπότε και θα λάβουν και την τελική απόφαση. Σήμερα είναι και η δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρυξει η Διδασκαλική Ομοσπονδία.

Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί που αντιδρούν στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού ενώ από τα καθήκοντά τους θα απέχουν για δεύτερη ημέρα και οι δικηγόροι όλης της χώρας, όπως αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, εκφράζοντας σοβαρές ενστάσεις για τον νέο Κώδικα Δικηγόρων που κατατέθηκε προς συζήτηση στη Βουλή.

Τα στιλό κατεβασμένα κρατούν για δεύτερη ημέρα και οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη αλληλεγγυής «στον αγώνα των καθηγητών, οι οποίοι αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων που οδηγούν στην κατεδάφιση της παιδείας και του δημόσιου σχολείου».
protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια