Μέσα και ο Ρέστης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

Λόγω κρίσης η "πίτα" έχει μικρύνει πολύ και ο ένας δίνει τον άλλον για να επιβιώσουν αυτοί που ζουν εις βάρος 
των πολλών.....
O εφοπλιστής Β. Ρέστης απολογήθηκε για υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Ανακρίτρια και εισαγγελέας χρειάστηκαν 3 ώρες για να αποφασίσουν την προφυλάκισή του.
Ο κ. Ρέστης επέστρεψε το δάνειο των 5,8 εκατ. ευρώ μαζί με τους τόκους, συνολικά 6,2 εκατ. ευρώ.
Ανακρίτρια και εισαγγελέας αναφέρουν πως είναι ύποπτος....
για νέα αδικήματα ο εφοπλιστής. 

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά από την απολογία του στην ανακρίτρια, αρμόδια για υποθέσεις διαφθοράς, Ρέα Κατσιβέλη ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό της προφυλάκισης είναι πως ο εφοπλιστής είναι ύποπτος φυγής στο εξωτερικό, ενώ αναφέρεται πως με αφορμή το μεγάλο μέγεθος των επιχειρηματικών του δράσεων είναι πιθανό να διαπράξει νέα αδικήματα. 

Ο κ. Ρέστης απολογήθηκε για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορούν την εμπλοκή του σε ποσό επισφαλούς δανείου ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε πριν ένα χρόνο η FB bank.

Μετά από 3ωρη διάσκεψη, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν τον κατηγορούμενο προσωρινά κρατούμενο ως ύποπτο διάπραξης νέων αδικημάτων, ως ύποπτο φυγής, ενώ έκριναν επίσης ότι το επίδικο ποσό είναι τμήμα μεγαλύτερου που ενσωμάτωσε στην περιουσία του.

O εφοπλιστής που κατέθεσε στον εκκαθαριστή της τράπεζας το επίμαχο πόσο, πριν ξεκινήσει την απολογία του, αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται. Σύμφωνα με τον συνήγορό του κ. Πέτρο Μάχα, ο εφοπλιστής τονίζει ότι ουδέποτε ιδιοποιήθηκε το επίμαχο ποσό πλην όμως το κατέθεσε για λόγους ηθικής τάξης, εκφράζοντας την επιφύλαξή του να το διεκδικήσει από τον πραγματικό δανειολήπτη. 
Όπως ανέφερε ο κ. Μάχας το συνολικό ποσό που κατέβαλε ο εντολέας του έφθασε με τους τόκους και τα έξοδα στα περίπου 6,2 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εφοπλιστής δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων από την ανακρίτρια τόσο για την επίμαχη υπόθεση όσο και για άλλες όπως για αυτήν των ανακριβών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και κάποιων προστίμων που είχαν επιβληθεί σε εταιρεία του.

Ο εφοπλιστής φέρεται να έδωσε λεπτομερείς απαντήσεις για όλα ενώ στο υπόμνημα που κατέθεσε προσκόμισε, σύμφωνα με την υπεράσπιση του, έγγραφα και παραστατικά που ενισχύουν τους ισχυρισμούς του. 
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.