Φοβούνται νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην EΛ.ΑΣ.

Μπορεί για την ΕΛ.ΑΣ. η τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» να έχει αποδυναμωθεί πλήρως και να έχει εξαρθρωθεί  με τα περισσότερα μέλη της να βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο οι επιθέσεις συνεχίζονται προκαλώντας «πονοκέφαλο» στην ηγεσία της Αστυνομίας.

Το πρόσφατο χτύπημα στο....
ΙΧ της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού ήταν, όπως είχε γράψει το newpost, ένα μήνυμα των Πυρήνων μέσα από τις φυλακές για τα κρατούμενα μέλη της οργάνωσης.

Η τρομοκρατική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη σήμερα για την βομβιστική επίθεση της Παρασκευής με επιστολή στο indymedia προαναγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, νέες επιθέσεις, καθώς στην προκήρυξη σημειώνεται πως «η βόμβα που τοποθετήσαμε στο όχημα της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού είναι οι πρώτες σταγόνες πριν από την καταιγίδα» στο πλαίσιο του σχεδίου «Φοίνικας, πυρήνες αναγεννώνται από τις στάχτες τους».

Όπως σημειώνουν στην προκήρυξη, η επίθεση έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης για δέκα συντρόφους τους που έχουν φυλακιστεί ενώ αναφέρονται εκτενώς στην κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές και μιλούν για «στρατικοποίηση» των φυλακών.

Και με επιστολές τους μέσα από τα κελιά του Κορυδαλλού, αρκετοί κρατούμενοι που κατηγορούνται για συμμετοχή στου Πυρήνες έχουν καταγγείλει «βάναυσες μεθόδους των ΜΑΤ» κατά τις αιφνιδιαστικές εφόδους της Αστυνομίας στις φυλακές και έχουν κάνει υπαινιγμούς για εκδίκηση από έξω.

Σαφέστατα, η επίθεση στο ΙΧ της διευθύντριας του Κορυδαλλού είναι ένα πρώτο μήνυμα από τους Πυρήνες και η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται σύντομα και επόμενο χτύπημα. Για αυτό το λόγο βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση η Αντιτρομοκρατική καθώς είναι πλέον προφανές ότι η εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση στην πράξη δεν έχει εξαρθρωθεί αλλά παραμένει ενεργή από συμπαραστάτες των κρατούμενων μελών που δρουν μέχρι στιγμής μάλλον με άνεση.

Το ζήτημα ωστόσο είναι πως τα υπολείμματα της οργάνωσης δρουν ανενόχλητα και καταφέρνουν να στέλνουν τα «μηνύματα» των μελών από την φυλακή συνεχίζοντας έτσι το έργο της οργάνωσης, ενώ η Αστυνομία δεν έχει πλησιάσει ακόμη τη δράση τους.

Ερωτήματα από τις. επανεμφανίσεις

Καθόλου τυχαία δεν κρίνεται από την ΕΛ.ΑΣ. η. επανεμφάνιση του Μαζιώτη και της Ρούπα, που κατηγορούνται για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» και καταζητούνται εδώ και πολλούς μήνες. 

Οι δύο καταζητούμενοι με επιστολή τους την περασμένη εβδομάδα ανέφεραν ότι «στόχος μας είναι η προώθηση ενός συνεκτικού πολέμου ενάντια στις θέσεις, τις αντιλήψεις και τις αξίες του συστήματος παράλληλα με την προώθηση της ενότητας του αγώνα για την Επανάσταση και του δίκαιου της ένοπλης προλεταριακής αντεπίθεσης για την επίτευξή της. Αυτός πιστεύουμε πως είναι ο πολιτικός προσανατολισμός για την ανάπτυξη της επαναστατικής δράσης σε όλες τις μορφές της».

Οι δύο καταζητούμενοι έδωσαν και τη δική τους απάντηση στην απόφαση του δικαστηρίου που τους καταδίκασε σε κάθειρξη 50 ετών για τη δράση τους στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, οι οποίοι μετά την παρέλευση του 18μήνου της προσωρινής τους κράτησης, παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί και από πέρυσι το καλοκαίρι φυγοδικούν.

Όπως τόνισαν «η μάχη που δώσαμε ήταν πολιτική» και «δίκη της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας είναι μια σημαντική σελίδα στην επαναστατική ιστορία».

Την ίδια ώρα, διόλου τυχαία, μια ημέρα πριν την ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα στη Δάφνη από τους Πυρήνες, ο Νίκος Ρωμανός, που κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση,  έστειλε επιστολή μέσα από τον Κορυδαλλό. Ο Ρωμανός ουσιαστικά δίνει οδηγίες μύησης, για όσους θέλουν να ακολουθήσουν το δικό του δρόμο ενώ ταυτόχρονα καταφέρεται  εναντίον όσους θεωρεί εχθρούς.

Ενώ αναφέρεται στην πρακτική του αντάρτικου και στην ανάλυση της ιδεολογίας του καθώς και στις συνθήκες κράτησής του.

Τα δύο αυτά γεγονότα δεν θεωρούνται συγκυριακά από την ΕΛ.ΑΣ. η οποία έχει στρέψει όλη την προσοχή στις κινήσεις των συμπαραστατών των Πυρήνων που δεν έχουν συλληφθεί ακόμη, ενώ το γεγονός ότι οι δίκες των κρατούμενων μελών δεν έχουν τελεσιδικήσει ακόμη δημιουργεί ερωτήματα αλλά και πονοκέφαλο στην Αντιτρομοκρατική, η οποία επιχειρεί τώρα να «προλάβει« ένα ενδεχόμενο επόμενο χτύπημα και να βρεθεί πιο κοντά στα. υπολείμματα της οργάνωσης.
Αναστασία Γαλάνη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια