Τώρα διάγγελμα Σαμαρά... (βίντεο).

ΤΩΡΑ-Σαμαράς:Μας μένουν τρία χρόνια.Θα τα εξαντλήσουμεΕίχε προηγηθεί σύσκεψη όλων των υπουργών που προέρχονται μόνο από τη Νέα Δημοκρατία
Στο Μαξίμου έφθασε και ο πρόεδρος της Βουλής για το ενδεχόμενο ψήφου εμπιστοσύνης
Σε συναγερμό βρίσκεται....
το Μέγαρο Μαξίμου μετά την "τορπίλη" του Φώτη Κουβέλη
Πριν από το διάγγελμα υπήρξε τηλεφώνημα Σαμαρά σε Βενιζέλου
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Με κάθε ενδεχόμενο να είναι ανοιχτό, μετά την αιφνίδια στάση της ΔΗΜΑΡ η οποία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ακόμα και απόσυρσης από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θα κάνει διάγγελμα. 

Ο κ. Σαμαράς στο διάγγελμά του δήλωσε πως προτεραιότητα της τριτοκομματικής κυβέρνησης ήταν η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η εξυγίανση της οικονομίας της και ένα χρόνο μετά, όπως τόνισε, υπάρχουν σημάδια από το εξωτερικό ότι η κατάσταση βελτιώνεται. 

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως για τις μεταρρυθμίσεις χρειάζονται και πρέπει να συνεχιστούν. Δήλωσε πως υπήρξε διαφωνία μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, ενώ επεσήμανε πως την Τετάρτη το βράδυ υπήρξε συμφωνία μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών για την ΕΡΤ. Μάλιστα, επεσήμανε πως ο ίδιος είχε συμφωνήσει για τους 2.000 εργαζομένους και να υπάρχει και ένας υφυπουργός όχι από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στον κ. Κουβέλη δήλωσε πως ενώ είχε συμφωνηθεί μεταξύ τους το πλαίσιο για τη νέα κρατική ραδιοτηλεόραση, σήμερα επανήλθε στις παλαιότερες θέσεις τους. Ξεκαθάρισε πως το μαύρο θα φύγει από τις οθόνες αλλά δεν θα επιστρέψει μία αμαρτωλή ΕΡΤ. Σημείωσε με νόημα πως θα ήθελε να παραμείνει στην κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ, αλλά και χωρίς αυτή θα προχωρήσει η κυβέρνηση, πλέκοντας το εγκώμιο του κ. Βενιζέλου ο οποίος όπως όλα δείχνουν παραμένει στην κυβέρνηση. 

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως κανείς δεν θέλει αυτή τη στιγμή τις εκλογές και πως η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία. 

Πριν από το διάγγελμα ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο με το περιεχόμενο της συζήτησης να μην έχει γίνει γνωστό! 

Νωρίτερα είχε συγκαλέσει έκταση σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου στο Μαξίμου μόνο με τη συμμετοχή των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας.

Όλοι οι υπουργοί άρχισαν να καταφθάνουν αργά τη νύχτα στο Μαξίμου και από τις τρεις εισόδους προκειμένου να συμμετέχουν στη σύσκεψημε τον πρωθυπουργό.

Στο Μαξίμου εξετάζουν όλα τα σενάρια ακόμα και την προσφυγή στη Βουλή, προκειμένου να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης και από εκεί να πετάξουν το μπαλάκι στους δύο κυβερνητικούς εταίρους, προκειμένου να αποφασίσουν εκείνοι εάν θέλουν την κυβέρνηση ή να προχωρήσει η χώρα σε πρόωρες εκλογές. 

Χαρακτηριστικό είναι πως μαζί με τους υπουργούς, έφτασε στο Μαξίμου και ο Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Μεϊμαράκης προκειμένου να εξεταστούν οι κοινοβουλευτικές εναλλακτικές. 

Εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο του ριζικού ανασχηματισμού, μιας και υπάρχει και το σενάριο της δικομματικής κυβέρνησης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, ένα σχήμα που θα έχει 153 βουλευτές.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια