Η επαμφοτερίζουσα ΔΗΜΑΡ.

Ένα διαρκές κρυφτούλι με την κομματική αγωνία τους αν θα επιβιώσουν  στις  επόμενες εκλογές (όποτε αυτές γίνουν) εξακολουθούν να παίζουν  το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ σε βάρος της εύθραυστης τρικομματικής κυβέρνησης, που, όπως παραδέχθηκαν  και χθες,  υπάρχει για να  προσφέρει «πολιτική σταθερότητα»(;) στη χώρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χθεσινοβραδινή....
στάση της ΔΗΜΑΡ, που «έλαμψε», παρά το γενικό μπλακ άουτ στην ενημέρωση, με τις αλλοπρόσαλλες και επικίνδυνες τοποθετήσεις της.

Συγκεκριμένα, μετά την σύσκεψη Βενιζέλου-Κουβέλη, ο τελευταίος δεν έθεσε ανοιχτό θέμα  διάλυσης της τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά  επεσήμανε ότι προϋπόθεση για τη λειτουργία της κυβέρνησης είναι η συνεννόηση των τριών συνιστωσών της. Περίπου 
δύο ώρες αργότερα, τα δημοσιογραφικά γραφεία κατακλύστηκαν από "επώνυμες» πληροφορίες στελεχών της ΔΗΜΑΡ, ότι «οι εκλογές  γίνονται στις 14 Ιουλίου», ή στην πιο «λάιτ» εκδοχή ότι «στο τραπέζι βρίσκεται  η λύση του πρωθυπουργού κοινής αποδοχής αν δεν βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί το σημερινό πρόβλημα..»

Η ΔΗΜΑΡ του κ. Φώτη Κουβέλη λοιπόν.... πρωτίστως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θέλει και απαιτεί από την παρούσα τρικομματική κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΗΜΑΡ, ως «νεόκοπο» κόμμα (που δεν φέρει βαρίδια του παρελθόντος για τη σημερινή κατάσταση) δεν έχει ποτέ σηκώσει τη σημαία εναντίον του «κομματικού κράτους» (την ευθύνη του οποίου φέρουν στο ακέραιο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ του… παρελθόντος). Αντιθέτως, προβάλλει όλων των ειδών τα «τερτίπια» προκειμένου να μην προχωρήσει έστω και η στοιχειώδης εξυγίανση του δημόσιου τομέα  με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να επιτρέψει απολύσεις ανθρώπων στο δημόσιο. Η ΔΗΜΑΡ επομένως πρέπει να απολογηθεί στο «άλλο μισό» των ανθρώπων του ιδιωτικού τομέα,  αφού  και με τη δική της συναίνεση στο πρόγραμμα του Μνημονίου αυτή την στιγμή υπάρχουν πάνω από 1,5 εκατ. άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα.

Την ίδια τακτική εφάρμοσε η ΔΗΜΑΡ και στην περίπτωση της ΕΡΤ. Υπό φυσιολογικές συνθήκες η ΔΗΜΑΡ έπρεπε να είναι το μόνο κόμμα της κυβέρνησης που όφειλε να απαιτήσει τη διάλυση  ενός κομματικού φέουδου που ήταν η ΕΡΤ στα ανώτατα επίπεδα όλα αυτά τα χρόνια,  αμαυρώνοντας άδικα και τους πραγματικά μοχθούντες δημοσιογράφους στο χώρο αυτό. Όμως ούτε αυτό δεν μπορεί να το κάνει, αφού ακόμα εντος και εκτός διαδρόμων της ΕΡΤ- όπως και σε άλλους διαδρόμους άλλων δημόσιων φορέων- δεν έχουν καταλαγιάσει «οι πιέσεις» της ΔΗΜΑΡ για το διορισμό "δικών της" στελεχών ή ανθρώπων της επιρροής της σε καίρια πόστα.

Αποτελεί ακόμα μυστήριο τι ακριβώς κατάλαβε και ποιους όρους έθεσε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική συνάντηση κορυφής της περασμένης Κυριακής για την ΕΡΤ. Και αν επέμενε, οι αλλαγές στην ΕΡΤ να γίνουν με τον οργανισμό ανοιχτό, ποιες ακριβώς είναι οι κατατεθειμένες προτάσεις του κόμματος αυτού για την «εξυγίανση» της. Και γιατί δεν τις έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα;

Είναι προφανές ότι η ΔΗΜΑΡ, παλεύοντας να κρατήσει χώρο για να αναπνεύσει πολιτικά, προσπαθεί να κολυμπήσει στη μόνη δεξαμενή ψηφοφόρων που δεν έχει «αλωθεί» από την λαίλαπα του Μνημονίου: το δημόσιο τομέα, αυτόν τον δεινόσαυρο από το παρελθόν. Όμως αυτός ο δεινόσαυρος έχει γίνει λεία του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει λόγο να αφήσει ούτε κοκαλάκι για τη ΔΗΜΑΡ.

Η ΔΗΜΑΡ, με τη δική της ευθύνη  συμμετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά. Και με τη δική της ευθύνη, αν ασφυκτιά πλέον, μπορεί να αποχωρήσει.Ειναι μια καθαρή πολιτική στάση και που ξέρει κανείς , στο μέλλον και πάλι μπορεί «να ανταμειφθει» για τις καινούργιες επιλογές- σωσίβιο της.


ΤΗΣ ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ
ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΛΛΑΔΑ αύριο"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια