Έρχεται ανασχηματισμός με έξι νέα υφυπουργεία


Όπως είχαμε γράψει χθες εδώ στο zouzouni στα επόμενα 24ωρα θα γίνει ο ανασχηματισμός.

Μεγαλώνει το ευέλικτο σχήμα της κυβέρνησης με νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών – Δείτε ποιά υπουργεία μπαίνουν στο στόχαστρο
Ακόμη πιο ηχηρά είναι τα τελευταία 24ωρα τα «τύμπανα» ανασχηματισμού που ακούγονται....
από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Σαμαράς φαίνεται ότι σχεδιάζει να δώσει νέα ώθηση στο κυβερνητικό έργο διευρύνοντας την κυβέρνηση, προκειμένου οι αντικαταστάσεις προσώπων να μην επηρεάσουν την ταχύτητα στους κυβερνητικούς ρυθμούς.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να συσταθούν νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών σε έξι υπουργεία, στα οποία μέχρι τώρα δεν προβλεπόταν αντίστοιχη δυνατότητα, είναι προάγγελος ανασχηματισμού, με πιθανότερες ημερομηνίες να θεωρούνται αυτές μετά το Πάσχα.

Ποια υπουργεία αποκτούν και θέσεις αναπληρωτή υπουργού

Οι έξι νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών αποφασίστηκαν για τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξεως, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας Θράκης, καθώς και μια νέα θέση υφυπουργού στο Παιδείας – Πολιτισμού.

Αν και από το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιβεβαιώνεται η πρόθεση για ανασχηματισμό και γίνεται λόγος για ένα τεχνικό ζήτημα, ώστε να όλα τα υπουργεία να έχουν τη δυνατότητα για μία ενιαία δομή, στο πλαίσιο των νέων οργανογραμμάτων που θα πρέπει να δημιουργηθούν. Ωστόσο η απόφαση για τη δημιουργία των θέσεων νέων αναπληρωτών υπουργών λύνει τα χέρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο πως θα χειριστεί την πίεση του ΠΑΣΟΚ που θέλει μεγαλύτερη συμμετοχή με πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση.

Μάλιστα ενδεχομένως με τα νέα στελέχη στο κυβερνητικό σχήμα να βελτιωθεί η λειτουργία του και να περιοριστούν οι καθυστερήσεις σε υπουργεία με μεγάλο φόρτο εργασίας -κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικα-, όπως το Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μεγαλώνει το ευέλικτο σχήμα της κυβέρνησης

Με τις νέες προσθήκες των έξι αναπληρωτών υπουργών και του ενός υφυπουργού, τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από 41 που είναι σήμερα θα φτάσουν τα 48.
parapolitika.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια