Κόκκινο πανί για Σαμαρά και τρόικα ο ανεπαρκής Μανιτάκης.


Ο Στουρνάρας θέλει να τα 'χει καλά με τους δανειστές μαςΣε σημείο αποσύνθεσης βρίσκεται η κυβέρνηση μπροστά στην κρίσιμη διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Αντί να είναι ένα αρραγές μέτωπο ώστε να διαπραγματευτεί για το συμφέρον των Ελλήνων, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας «τα δίνει όλα για όλα» προκειμένου να διαφυλάξει το προσωπικό του προφίλ στα μάτια της Τρόικας.

Πριν μερικές βδομάδες,
σας είχαμε γράψει με εκτενές ρεπορτάζ μας ότι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, έχει γίνει «κόκκινο πανί» για την Τρόικα λόγω της άρνησής του να προχωρήσουν οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Γι' αυτόν τον λόγο και έχει μπει στην «μαύρη λίστα» του Πρωθυπουργού, ο οποίος ξέρει ότι χωρίς ακαριαίες απολύσεις προσωπικού στο Δημόσιο, η Τρόικα δεν πρόκειται να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 6 δις ευρώ προς την Ελλάδα τον ερχόμενο Μάιο.

Το ερώτημα που τίθεται, δεν είναι γιατί ο Μανιτάκης αντιτάσσεται στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Άλλωστε η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι προφανής, καθώς η ΔΗΜΑΡ έχει δεσμευτεί προεκλογικά να μην εγκρίνει τις απολύσεις. Το κρισιμότερο ερώτημα, που θα σας το απαντήσουμε παρακάτω, είναι «πώς ο Μανιτάκης έχει γίνει persona non grata για τους Τροϊκανούς;».

Την απάντηση έδωσε πριν λίγες ώρες σε κατ΄ιδίαν συζήτηση με δημοσιογράφους, Ευρωπαίος αξιωματούχος που εμπλέκεται στην διαχείριση της ελληνικής κρίσης.
Όπως είπε σε off the record συζήτηση, «ο κ. Στουρνάρας έχει ενημερώσει την Τρόικα ότι ο Μανιτάκης είναι το εμπόδιο στις απολύσεις». Μάλιστα, ο Υπουργός Οικονομικών φέρεται να έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα ζητώντας από τους δανειστές μας «να εντείνουν τις πιέσεις τους προς τον Υπουργό Μανιτάκη» διαμηνύοντάς τους ότι «μόνο έτσι θα ξεμπλοκάρει η κατάσταση και θα προχωρήσουν οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων». Απολύσεις, τις οποίες ο κ. Στουρνάρας υποστηρίζει αναφανδόν στις συναντήσεις του με την Τρόικα.

Τελικά, ποιος διαπραγματεύεται με ποιον σε αυτήν την διαπραγμάτευση; Είναι τουλάχιστον προκλητικό να προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει την κοινή γνώμη ότι διαπραγματεύεται, την ώρα που οι ίδιοι οι Υπουργοί της είναι σε εμφύλιο και ο Υπουργός Οικονομικών δίνει τόσο «στεγνά» τον συνάδελφό του Υπουργό Μανιτάκη, αλείφοντας με αυτόν τον τρόπο βούτυρο στο ψωμί της Τρόικας.

Πάντως, οι πληροφορίες λένε ότι η Τρόικα έχει γίνει έξω φρενών με τον κ. Μανιτάκη μετά και τα όσα έχουν ειπωθεί εις βάρος του από τον Υπουργό Οικονομικών. Έτσι, αν δεν δούμε τον κ. Μανιτάκη να παραμένει στην θέση του μετά τον προσεχή ανασχηματισμό, θα ξέρουμε το «γιατί».
Η Τρόικα θα τον έχει «καθαρίσει» με συνοπτικές διαδικασίες, ελέγχοντας πλήρως το κυβερνητικό σχήμα με πειθήνιους και υποτακτικούς «Υπουργούς».
newsbomb.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια