Ότι βάλετε με το μυαλό σας γίνεται στις φυλακές Κορυδαλλού. Αστακομακαρονάδες, τηλεοράσεις plasma και ασύρματο δίκτυο που πάει... σφαίρα

Αστακομακαρονάδες και παϊδάκια στο... μενού των φυλακών 
Όσοι μπορούν να πληρώσουν έχουν λάπτοπ τελευταίας τεχνολογίας, wifi και τηλεοράσεις plasma 
Ποιον απείλησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος πως: «θα σε στείλω στα Γρεβενά» Κρασιά 20.000 ευρώ είχε ζητήσει παλιότερα από τον Παύλο Ψωμιάδη της Ασπίς
1.000 ευρώ για μια «καθαρή» κάρτα sim και 1.500 για κινητό τηλέφωνο 
Δε θα ήταν υπερβολή να σκεφτεί κανείς πως....
υπάρχουν στιγμές που οι βαρυποινίτες περνούν καλύτερα από εκείνος που είναι εκτός των φυλακών. Γιατί υπάρχουν και φυλακισμένοι που διάγουν βιο χλιδής μέσα στις φυλακές, με αστακομακαρονάδες, τηλεοράσεις plasma και ασύρματο δίκτυο που πάει... σφαίρα. 

Σε τρεις φυλακές τις χώρας, συμμορίες Ρωσοποντίων κάνουν κουμάντο, χωρίς όμως να μπλέκονται στα... πόδια των Ελλήνων. Η συνεργασία είναι άλλωστε επικερδής για όλους. Οι Ρωσοπόντιοι διακινούν ναρκωτικά, κάρτες sim και ελέγχουν πόστα εργασίας. 

Στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, αρχηγοί είναι τρεις – τέσσερις Έλληνες βαρυποινίτες, «βαριά» ονόματα του υποκόσμου. 

Ανεξάρτητα από μιλάμε για τους... ενοίκους της VIP πτέρυγας ή όχι, όποιος διαθέτει παραδάκι, μπορεί να είναι βασιλιάς στις φυλακές. Και πολύ δε περισσότερο αν μιλάμε για βαρυποινίτες, εκείνους που κρατούν όλη τη φυλακή στο χέρι. 

Όποιος μπορεί να πληρώσει, μπορεί να φάει από αστακομακαρονάδα ή παϊδάκια στη λαδόκολλα μέχρι τσιπούρες, ντελίβερι από γνωστή ψαροταβέρνα, γράφει η Espresso. 
Και δεν είναι μόνο το καλό φαγητό που μπορεί να απολαύσει όποιος έχει χρήματα και τις σωστές διασυνδέσεις στη φυλακή. Μπορεί επίσης να έχει τηλεόραση plasma, λάπτοπ τελευταίας τεχνολογίας, γρήγορο ίντερνετ!

Οι βαρυποινίτες που κάνουν κουμάντο μπορούν να κάνουν δουλειές με τον υπόκοσμο, τρώνε στο κελί τους και όχι στο συσσίτιο της φυλακής, παραγγέλνουν ό,τι θέλουν απ’ έξω και το φαγητό τους φτάνει με «ειδική παραγγελία» στη φυλακή. Ο καταστηματάρχης, δε χρεώνει διπλά για ντελίβερι στη φυλακή! 


Μια κάρτα sim «καθαρή» (σε άλλο όνομα) κοστίζει ακόμα 1.000 ευρώ. Αξία... ανεκτίμητη για όποιον θέλει να επικοινωνήσει χωρίς πρόβλημα με τον έξω κόσμο. Ένα κινητό, επίσης «καθαρό» στοιχίζει λίγο περισσότερο: ξεκινά από 1.500€ και φτάνει μέχρι 3.000€. 


Ο Άκης και ο Λάκης 


Κινητό είχε στην κατοχή του και ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Αλλά τον είδε ένας φύλακας και τους ζήτησε να του δώσει, για να μη φωνάξει τον αρχιφύλακα. «Εσένα θα σε στείλω στα Γρεβενά» ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού, που αρχικά έκανε πως δεν καταλάβαινε και αρνούνταν πως έχει κινητό. 


Ο Λάκης Γαβαλάς προσπαθεί να διατηρεί το στυλ του μέσα στη φυλακή. Τις Κυριακές πάει καλοντυμένος στην εκκλησία και είναι ευγενικός με όλους, ακόμη κι όταν δέχεται πειράγματα, όχι τόσο ευγενικά. 


Ο Παύλος Ψωμιάδης της Ασπίς αφηγήθηκε σε συγκρατούμενό του μια ιστορία με πρωταγωνιστή έναν άλλο ένοικο των φυλακών Κορυδαλλού: τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Κάποτε, ο πρώην υπουργός δανείστηκε το σκάφος του Ψωμιάδη για να πάει βόλτα με μια φίλη του. Στο μπαρ του σκάφους υπήρχαν κρασιά που η αξία τους έφτανε και τις 5.000 ευρώ. Αλλά ο Άκης ήθελε κάτι πιο ακριβό. Τηλεφώνησε λοιπόν στον πρόεδρο της Ασπίς και του είπε: «Άσε τα κρασιά των 5.000 ευρώ, ενώ θέλω κρασί που να κοστίζει 20.000 ευρώ».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια