Σείστηκε το μέγαρο μουσικής, αλλά όχι από μουσική !



Δεν έλειψε κανείς, ήταν όλοι εκεί, πρώην Πρόεδροι Δημοκρατίας, πρώην Πρωθυπουργοί, πρώην και νυν Υπουργοί και Βουλευτές, όπως και άλλοι κορυφαίοι παράγοντες της χώρας.
Σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια από τον θάνατο του  ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως ήταν ότι έδωσε το παρών και ο Αλέξης Τσίπρας.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά .




Σε μια κατάμεστη αίθουσα (Λαμπράκη) κατά την είσοδο των πολιτικών αρχηγών είχαμε τις πρώτες αντιδράσεις του κόσμου.
Κατά την είσοδο του Κουβέλη του Βενιζέλου και του Τσίπρα δεν υπήρξε καμία αντίδραση, ούτε καν κάποιο χειροκρότημα. 
Αμέσως μετά ήρθε ο Σαμαράς που έγινε δεκτός με ένα υποτονικό χειροκρότημα από το 10 % περίπου των παρευρισκομένων για 5 δευτερόλεπτα.
Δεν πέρασε 1 λεπτό και φάνηκε στην είσοδο ο Κώστας Καραμανλής και τότε έγινε ο χαμός.
Όλος ο κόσμος της αίθουσας σηκώθηκε όρθιος και με φωνές και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τον πρώην Πρωθυπουργό που ανταπέδωσε τον χαιρετισμό. Ήταν δε τόση η λαχτάρα του κόσμου που το χειροκρότημα και οι φωνές κράτησαν δυο ολόκληρα λεπτά. Τότε ακούστηκε στην αίθουσα και μια δυνατή γυναικεία φωνή "Γεια σου Κώστα" και η ίδια φράση επαναλήφθηκε και από άλλους παρευρισκόμενους. 

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία του κ. Κουβέλη που είπε”Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ήταν ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων πολιτικών της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδας”.


Αδιάφορη η ομιλία του κ. Βενιζέλου. 


Εξαιρετική η ομιλία του κ. Τσίπρα που έδειχνε πολύ άνετος στο σπίτι της Ν. Δημοκρατίας και  καταλήγοντας είπε ”Ξεχωριστή προσωπικότητα της μεταπολίτευσης ο Κωνσταντίνος Καραμανλής” μπήγοντας ακόμα πιο βαθιά το μαχαίρι στη καρδιά του Σαμαρά.





Πολύ καλή η ομιλία του Πρωθυπουργού που αναφερόμενος στον Κωνσταντίνο Καραμανλή είπε «Άνθρωπος του δυτικού πνεύματος και του δυτικού πολιτισμού», όμως ήταν εμφανής ο εκνευρισμός του, προφανώς από την παρουσία του Αλέξη , αλλά και για το ότι κατά την είσοδό του λίγοι τον χειροκρότησαν.




Και τέλος συγκλονιστική η ομιλία του αδερφού του Κωνσταντίνου Καραμανλή Αχιλλέα, που αναφέρθηκε περισσότερο σε προσωπικές στιγμές του Εθνάρχη.

Ήταν μια καταπληκτική εκδήλωση με αθρόα ελεύθερη συμμετοχή του κόσμου, μόνο που το έργο δεν ήταν μουσικό, αλλά βαθιά πολιτικό.


Αντώνη σήμερα η Ελλάδα πενθεί και έχει απελπιστεί. Το ίδιο και η παράταξή σου. Πρόσεχε λοιπόν και ακολούθησε το παράδειγμα του Εθνάρχη, γιατί η Ελλάδα και η Νέα Δημοκρατία χρειάζονται ηγέτη με όραμα και πυγμή και όχι απλά ένα Πρωθυπουργό που θα κάνει διαπιστώσεις.

Και κάτι ακόμη. Αν στους ομιλητές συμπεριλαμβανόταν ο Κώστας Καραμανλής, σήμερα θα χρειαζόμαστε καινούργιο Μέγαρο Μουσικής ! ! ! ! !

ΧΑΙΡΕΤΕ.........

zouzouni blog































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια