Αν θέλετε να προσλάβετε προσωπικό στα Νοσοκομεία απολύστε πρώτα από αλλού....


“Απολύστε από αλλού για να προσλάβετε στα νοσοκομεία”Ξεκάθαροι στις προθέσεις τους ήταν οι επικεφαλής της Τρόικας, στο αίτημα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για κάλυψη των αναγκών σε γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, όταν εκφράστηκε από την ελληνική πλευρά το πρόβλημα....
της υποστελέχωσης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ήταν αφοπλιστικοί: “Απολύστε από αλλού για να προσλάβετε στα νοσοκομεία”. Με αυτό τον τρόπο η τρόικα έθεσε εμμέσως πλην σαφώς το μείζον – όπως έχει αναδειχθεί – θέμα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, για το οποίο δεν φαίνεται να έχει υπάρξει ακόμα συμφωνία.

Πέραν αυτού οι επικεφαλής της τρόικας εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από την πρόοδο στην εφαρμογή του Μνημονίου στον τομέα της Υγείας, ενώ η ελληνική πλευρά δήλωσε καταρχήν αντίθετη στην προοπτική πώλησης κάποιων φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ, που ζήτησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το βασικό επιχείρημα του υπουργείου Υγείας, είναι ότι οι τιμές στα φάρμακα που συζητήθηκε να πωλούνται και στα σούπερ μάρκετ, είναι ήδη χαμηλές, οπότε εκτιμάται ότι δεν προάγεται με αυτόν τον τρόπο ο ανταγωνισμός, όπως συνέβη στην περίπτωση του βρεφικού γάλακτος.
news.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια