Σαμαράς: Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας επιμένει


Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις ;

«Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας», επανέλαβε με έμφαση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

- Ξέχασε να πει: Εκτός από αυτά που έχουμε υπογράψει για πολλά χρόνια ακόμα.

«Τους τελευταίους οκτώ μήνες σηκώνουμε το βάρος της ανόρθωσης της χώρας», τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας....
ότι «βγήκαμε απ' την εντατική, δεν βγήκαμε τελείως από το νοσοκομείο». Περιγράφοντας τα επόμενα βήματά του, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «πρέπει να υλοποιήσουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί, ανακούφιση στα χαμηλότερα στρώματα».

- Ξέχασε να πει: ότι μας βγάλανε από την εντατική για να μην πιάνουμε χώρο αφού δεν υπάρχει σωτηρία και πως όταν βγούμε από το νοσοκομείο θα βγούμε ανάσκελα μέσα στο φέρετρο.

«Θέλω να βγούμε από την κρίση μιαν ώρα αρχύτερα, για να βρουν οι άνεργοι δουλειά, να έχουν οι νέοι προοπτική στη χώρα μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

- Ρε Αντώνη έχεις χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ή μας δουλεύεις κανονικά ;

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή, χωρίς να κατονομάσει τα δύο κόμματα.

Πατριωτισμός και δημοκρατία πάνε μαζί, είπε ο κ. Σαμαράς και επέκρινε όσους επικαλούνται τη δημοκρατία και περιφρονούν τον πατριωτισμό (φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και εκείνους που επικαλούνται τον πατριωτισμό και περιφρονούν τη δημοκρατία (περιγράφοντας τη ρητορική και τη δράση της Χρυσής Αυγής). «Και οι μεν και οι δε βλάπτουν το ίδιο», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ασκώντας κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, επέκρινε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν υπάρχει άποψη που να μην την έχουν πει.  

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα κερδίσει την μάχη και θα βγεί από την κρίση. 

«Σήμερα η πατρίδα μας δίνει μία μάχη, δίνουμε μία μάχη για να ξεπεράσει ο τόπος την κρίση χωρίς προηγούμενο τις τελευταίες δεκαετίες. Δίνουμε την μάχη με οιωνούς αίσιους, θα βγούμε από την κρίση και θα δώσουμε αισιοδοξία και χαμόγελο στα νέα παιδιά», ανέφερε ο κ Σαμαράς. Κάνοντας έναν απολογισμό είπε ότι οι περισσότεροι προεξοφλούσαν ότι η τρικομματική κυβέρνηση θα πέσει, η Ελλάδα δεν θα βρει δανεισμό και ότι θα βγεί από την ευρωζώνη. «Τηρήσαμε δύο βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις, κρατήσαμε την χώρα στο ευρώ και πετύχαμε αλλαγή της δανειακής σύμβασης μειώνοντας το χρέος ενώ πετύχαμε και επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής. Πετύχαμε την μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που έχει γίνει. Παράλληλα αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό και ενισχύσαμε την ενότητα στο εσωτερικό»,  δήλωσε ο πρωθυπουργός. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια