Μια ώρα μπροστά τα ρολόγια την Κυριακή 31 Μαρτίου.Σε ισχύ η θερινή ώρα!


Χάνουμε μία ώρα ύπνου!!!


Μία ώρα μπροστά θα μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου καθώς τίθεται σε εφαρμογή η θερινή ώρα.
Συγκεκριμένα στις 3.00 τα ξημερώματα....
η ώρα θα αλλάξει και θα δείχνει 4.00. Το καλό είναι ότι έτσι η μέρα θα μεγαλώσει αλλα θα έχουμε μείον μία ώρα ύπνου (ή… ξενυχτιού).Η θερινή ώρα θα κρατήσει ως την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, δηλαδή ως τις 27/10. Τότε θα επανέλθει η χειμερινή.
Δεν είναι αλήθεια ότι η θερινή ώρα βοηθάει στην εξοικονόμηση ενέργειας, υποστηρίζουν ερευνητές. Και όχι μόνον αυτό, αλλά κάνει και κακό στην υγεία, προκαλεί ένα «κοινωνικό τζετ λαγκ», προσθέτουν άλλοι. Οι επιστήμονες έχουν βάλει στο εδώλιο τη θερινή ώρα, που αρχίζει σε όλη την Ευρώπη

Η ιδέα να γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα μπροστά στη διάρκεια του καλοκαιριού είχε προταθεί ήδη το 1784 από τον Βενιαμίν Φραγκλίνο, όμως εφαρμόστηκε μόνο κατά την περίοδο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Ο πρώτος έλεγχος για το αν εξοικονομείται πράγματι ενέργεια με τη θερινή ώρα έγινε το 1970 από το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εξοικονομείται γύρω στο 1% σε σχέση με τη χρήση της χειμερινής ώρας. Όμως τα πράγματα άλλαξαν όταν τα κλιματιστικά άρχισαν να διαδίδονται ευρύτατα στα σπίτια και στα γραφεία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια