Ποιες ήταν οι κωδικοποιημένες φράσεις των «Πυρήνων» «Η γάτα με γρατζούνισε πολύ»


Τα ευρήματα από την έφοδο στη γιάφκα του Γαλατσίου κάνουν φύλλο και φτερό οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής. Αν και το βάρος πέφτει στα πέντε usb που βρέθηκαν στο διαμέρισμα, στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι χειρόγραφες σημειώσεις με τις κωδικοποιημένες συνομιλίες των νεαρών. 

Μάλιστα, όπως αναφέρουν....
«πηγές» της Κατεχάκη, οι αστυνομικοί έχουν ήδη καταφέρει σε ένα μεγάλο βαθμό να λύσουν το γρίφο και να αποκωδικοποιήσουν τις «συνωμοτικές» επαφές τους. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά η κωδικοποιημένη φράση «Αν μου πει η γάτα με γρατσούνισε πολύ» σημαίνει «ενεργοποιώ τους φίλους μου με τη σειρά που είπαμε». Μια άλλη χειρόγραφη σημείωση που ανέφερε ότι «Για να ξέρεις ποιόν φίλο μου θα βρεις, σου γράφω : Ο Βασίλης έπαιξε τουρνουά πόκερ σε ένα φίλο του και βγήκε Χος» όπως λένε χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, σημαίνει όπου Χ ο φίλος με την αριθμητική σειρά που έχει προσυννενοηθεί. Δηλαδή πρώτος ο τάδε, δεύτερος κάποιος άλλος, τρίτος κάποιος άλλος κ.λ.π Μια άλλη απάντηση– κλειδί όπως γράφουν τα χαρτιά των Πυρήνων, είναι «Η γάτα έχει γίνει επιθετική». 

Αυτό σημαίνει ότι ο συνομιλητής έχει ήδη κανονίσει κάτι με φίλο του. Τέλος ο κωδικός «Μου έπεσαν τα ρούχα από το μπαλκόνι» σημαίνει ότι σε δύο ημέρες (αν δηλαδή το γράφει Δευτέρα, θα γίνει την Τετάρτη) και στις 18:00 ώρα το άτομο θα βρίσκεται στα σκαλάκια όπου θα τον περιμένει ραδιοταξί.   
protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια