Από το 2014 αύξηση του κατώτατου μισθού ! ! ! !


Παγώνουν όλες οι προσλήψεις στο δήμους και τις περιφέρειες με βάση εγκύκλιο. Απόφαση κανείς άνεργος να μην μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κατηγορηματικά αντίθετα Βενιζέλος και Κουβέλη με τις απολύσεις στο Δημόσιο.
Ανακοίνωσαν πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν κυβερνητικές εξαγγελίες για την ανεργία.
Μετά την ολοκλήρωση....
της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών, τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισαν με πως δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο, με τον δεύτερο φυσικά να ξεκαθαρίζει πως αυτό δεν αφορά τους επίορκους. 

Ωστόσο και οι δύο αν και ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις έκαναν λόγο για εναλλακτικές λύσεις για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της κινητικότητας και της αξιολόγησης. Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για μυθολογία περί απολύσεων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στη σύσκεψη τέθηκε και το θέμα του κατώτατου μισθού αν και επίσημα δεν επιβεβαιώνεται τίποτα. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αύξηση του κατώτατου μισθού από το 2014 μάλιστα. Ωστόσο, αυτή η αύξηση δεν αφορά τα 586 ευρώ που είναι για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών, αλλά για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά κάτω των 25 ετών και τους πτυχιούχους που εισέρχονται στην αγορά εργασίας. 

Ωστόσο, λίγο μετά τη σύσκεψη έγινε γνωστό μέσω εγκυκλίου πως παγώνουν όλες οι προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες αλλά και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των δύο πολιτικών αρχηγών μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται κυβερνητικές εξαγγελίες για την ανεργία με συγκεκριμένα πρόγραμματα έτσι ώστε, όπως τόνισαν να προστατευτούν περίπου 700.000 οικογένειες που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο,. 

Μάλιστα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του έχει αποφασιστεί η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε κάθε άνεργο, κάτι που είχε άλλωστε διαρρεύσει κι από το υπουργείο Εργασίας. 

Τέλος, και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί μίλησαν για προγραμματική συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά και φυσικά τη διασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας. 

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συζητήθηκε το νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση και θα έρθει στη Βουλή.

Επίσης ανέφερε ότι έγινε συζήτηση, όπως είπε, για εξοικονομήσεις στο υπουργείο του, καθώς και για δράσεις σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε και ένα πρόγραμμα για τη στήριξη των οικογενειών που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια