Συγκυβερνήτης κλείδωσε τον κυβερνήτη έξω από το πιλοτήριο, γιατί... τον πήρε ο ύπνος


Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Transavia ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί πώς ένας από τους πιλότους της κλειδώθηκε έξω από το κόκπιτ του αεροσκάφους, την ώρα που ο συγκυβερνήτης βρισκόταν μέσα σ' αυτό και... έπαιρνε έναν υπνάκο.
Το επεισόδιο, που σημειώθηκε τον....
περασμένο Σεπτέμβριο σε ένα Boeing 737 το οποίο κατευθυνόταν στην Κρήτη, αποκαλύφθηκε από την Ολλανδική Υπηρεσία Ασφαλείας (OVV) στην τριμηνιαία έκθεσή της που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της.

"Μετά από δυόμισι ώρες πτήσης ο κυβερνήτης του αεροσκάφους βγήκε από το πιλοτήριο για να πάει στην τουαλέτα. Λίγο αργότερα προσπάθησε να επιστρέψει στο πιλοτήριο", αλλά "δεν υπήρξε καμία αντίδραση εκ μέρους του συγκυβερνήτη όταν χρησιμοποίησε το σύστημα ενδοεπικοινωνίας" αναφέρεται στην έκθεση.

Όταν τελικά ο κυβερνήτης μπόρεσε να μπει στην καμπίνα, διαπίστωσε ότι ο συγκυβερνήτης κοιμόταν. Η OVV σημειώνει ότι θα αποφασίσει τι μέτρα θα πάρει αφού προηγουμένως πάρει την έκθεση της Transavia για το επεισόδιο. Η Transavia είναι θυγατρική του ομίλου Air France-KLM.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια