Μια γυναίκα που είδε την επίθεση στα γραφεία της Ν. Δημοκρατίας αποκαλύπτει...


Στη σκοπιά που διακρίνεται στην άκρη του κτηρίου υπήρχε σκοπός, δεν εντόπισε όμως έγκαιρα τις κινήσεις των τρομοκρατώνΗ επίθεση σύμφωνα με την γυναίκα - αυτόπτη μάρτυρα έγινε στις 2:45 τα ξημερώματα.
Τα πλάνα από τις κάμερες δείχνουν την πορεία των τρομοκρατών
Μάρτυρας-κλειδί μιλάει για περισσότερους από δύο τρομοκράτες και πυροβολισμούς από 2 καλάσνικοφ.
Τα νέα στοιχεία για το "χτύπημα" στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.
Δυο τετραψήφιους και έναν τριψήφιο αριθμό έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ για τους τυχόν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.

Μια μαρτυρία που μπορεί....
να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη στις αρχές για την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της ΝΔ τα ξημερώματα σας μεταδίδει το Newsit. 

Μια γυναίκα που μένει σε πολυκατοικία που "βλέπει" προς την γέφυρα της Αμφιθέας ισχυρίζεται ότι το περιστατικό έγινε στις 2:45 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα, στις 2:30 το σκυλί της οικογένειας άρχισε να γαυγίζει πολύ έντονα. Το ζώο δεν σταματούσε κι εκείνη 10 λεπτά αργότερα, ανήσυχη σηκώθηκε να δει τι συμβαίνει. Πλησίασε στο παράθυρο που "βλέπει" στην γέφυρα της Αμφιθέας και τότε είδε έναν άνδρα να κάθεται πάνω στο κάγκελο της γέφυρας και να κρατάει κάτι στα χέρια του, αλλά δεν μπορούσε να διακρίνει μέσα στο σκοτάδι, αν ήταν όπλο. Επίσης, δεν μπορούσε να διακρίνει, αν ο συγκεκριμένος άνδρας φορούσε κουκούλα.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 2:45 άκουσε μια σειρά ριπών και έντρομη έπεσε κάτω για να καλυφθεί. 

Την ίδια ώρα, η αντιτρομοκρατική έχει στα χέρια της και μια σημαντική μαρτυρία από άνθρωπο που μιλάει για τουλάχιστον 3 τρομοκράτες. Το χτύπημα στα γραφεία της Ν.Δ. τα ξημερώματα με όπλο τύπου “καλάσνικοφ” δείχνει ότι οι τρομοκράτες διέθεταν αρκετό θράσος.

Δεκάδες κάμερες υπάρχουν περιμετρικά του κτιρίου των γραφείων της Ν.Δ.  και σε διπλανά κτίρια
Δεκάδες κάμερες υπάρχουν περιμετρικά του κτιρίου των γραφείων της Ν.Δ. και σε διπλανά κτίρια

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής με βάση το υλικό από τις κάμερες έχουν “φτιάξει” τη διαδρομή που ακολούθησαν οι τρομοκράτες. Οι δράστες όλα δείχνουν ότι έκαναν... βόλτα μπροστά από το κτίριο των γραφείων της Ν.Δ.

Το σκούρο γκρι Toyota “κατέβηκε” τον παράδρομο της Συγγρού περνώντας μπροστά από το κτίριο, ίσως σε μια προσπάθεια των τρομοκρατών να ελέγξουν τα μέτρα ασφαλείας.
Από αυτό το σημείο πυροβόλησαν οι δράστες
Από αυτό το σημείο πυροβόλησαν οι δράστες

Στη συνέχεια οι δράστες ακολουθώντας πάντα τον παράδρομο πέρασαν τα γραφεία και έκαναν αναστροφή με κατεύθυνση τη λεωφόρο Αμφιθέας. 

Στο σημείο όπου αρχίζει η βύθιση του δρόμου στην άκρη της γέφυρας το Toyota ακινητοποιήθηκε. Δύο άτομα κατέβηκαν και ακολούθησαν τη διάβαση των πεζών στο πλάι του δρόμου. Μετά από μια διαδρομή περίπου 30 μέτρων στο σημείο όπου υπάρχει η έξοδος του πάρκινγκ ενός κτιρίου οι δύο άνδρες που εμφανώς φορούσαν σκούφους (πιθανότατα κουκούλες) στάθηκαν.

Από απόσταση περίπου 80 μέτρων και έχοντας το κτίριο των γραφείων της ΝΔ (το πλαϊνό μέρος) ευθεία απέναντί τους άρχισαν να πυροβολούν.
Το σημείο απ' όπου πυροβόλησαν οι τρομοκράτες
Το σημείο απ' όπου πυροβόλησαν οι τρομοκράτες

Είναι βέβαιο ότι πυροβόλησε με καλάσνικοφ ο ένας από τους δύο, τελευταίες πληροφορίες ωστόσο θέλουν τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής να εξετάζουν το ενδεχόμενο να πυροβόλησε με ίδιου τύπου όπλο και ο δεύτερος.
Στη σκοπιά που διακρίνεται στην άκρη του κτηρίου υπήρχε σκοπός, δεν εντόπισε όμως έγκαιρα τις κινήσεις των τρομοκρατών
Στη σκοπιά που διακρίνεται στην άκρη του κτηρίου υπήρχε σκοπός, δεν εντόπισε όμως έγκαιρα τις κινήσεις των τρομοκρατών

Οι τρομοκράτες, σύμφωνα με σημαντική μαρτυρία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, έριξαν κατά ριπάς. 
Αυτό τους στέρησε τη δυνατότητα να έχουν ευστοχία. 

Το γεγονός ότι μια σφαίρα βρέθηκε στο γραφείο του Πρωθυπουργού θεωρείται μάλλον τυχαίο γεγονός.
Το σημείο όπου η σφαίρα διαπέρσε το τζάμι στο γραφείο του Α. Σαμαρά
Το σημείο όπου η σφαίρα διαπέρσε το τζάμι στο γραφείο του Α. Σαμαρά

Ο μάρτυρας πάντως ανέφερε στους αστυνομικούς και κάτι άλλο σημαντικό.

Οι δύο άνδρες που πυροβόλησαν δεν ήταν μόνοι. Στο αυτοκίνητο υπήρχε τουλάχιστον ακόμη ένα άτομο που τους περίμενε.

Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς οι δράστες έτρεξαν προς το αυτοκίνητο, μπήκαν και ανέπτυξαν ταχύτητα με κατεύθυνση προς Φάληρο μέσω της λεωφόρου Αμφιθέας.

Μερικά λεπτά αργότερα, περίπου μισή ώρα, η πυροσβεστική λάμβανε ειδοποίηση για ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Όπως αποδείχθηκε ήταν το σκούρο γκρι Toyota το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση.

Η αστυνομία με ανακοίνωσή της ζητεί "όποιος πολίτης γνωρίζει ή αντελήφθη οτιδήποτε στην ευρύτερη περιοχή του περιστατικού (Λεωφόρος Συγγρού, Γέφυρα Αμφιθέας, Δοϊράνης κ.λ.π) καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, όπου στην οδό Σολωμού 40 & Σωκράτους βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο μάρκας Toyota Corolla, χρώματος γκρι-ανθρακί, να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς : 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β). Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. 
Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό των πυροβολισμών έγινε στις 03.00 ώρα περίπου, σήμερα τα ξημερώματα, ενώ η φωτιά στο αυτοκίνητο εκδηλώθηκε λίγο αργότερα, στις 03.10 ώρα περίπου."
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια