Πάει για 300 ψήφους στους 300 για παραπομπή ο Παπ.


Το αρνητικό κοινοβουλευτικό ρεκόρ αναμένεται να κατακτήσει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου καθώς με τα έως τώρα δεδομένα θα ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής του σε προανακριτική και οι 300 βουλευτές!

Να σημειωθεί ότι έχουν κατατεθεί 3 προτάσεις για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση «λίστα Λαγκάρτν» απο 6 κόμματα, οι οποίες ,όμως, κοινό....
σημείο έχουν την παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, πρόταση κατά του κ. Παπακωνσταντίνου έχουν καταθέσει η ΝΔ μαζί με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με την στήριξη της Χρυσής Αυγής. Υπό αυτά τα δεδομένα θεωρείται δεδομένη η θετική ψήφος τουλάχιστον 271 βουλευτών. Επιπροσθέτως, υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού αναμένεται να ψηφίσουν οι 12 βουλευτές του ΚΚΕ και πιθανότατα το σύνολο των 17 ανεξάρτητων βουλευτών.

Πέραν αυτού, ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με πολιτικές κυρίως προεκτάσεις παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τους Παπανδρέου – Βενιζέλο. Σύμφωνα με έμπειρους κοινοβουλευτικούς παράγοντες δεν αποκλείεται η εμφάνιση «ανταρτών» από τον κυβερνητικό συνασπισμό που θα ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής Βενιζέλου αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ που θα ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής του κ. Παπανδρέου.  

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση και ψήφιση των 3 προτάσεων θα γίνει σε μια συνεδρίαση στην Ολομέλεια η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 16.01 ή Πέμπτη 17.01. Ο τρόπος διεξαγωγής της ψηφοφορίας δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί. Παρά ταύτα δύο είναι τα πιθανότερα σενάρια: Το πρώτο αναφέρει ότι θα στηθούν 4 κάλπες όσα και τα πρόσωπα που προτείνονται για παραπομπή. Το δεύτερο θέλει να στήνονται 3 κάλπες όσες και οι προτάσεις για συγκρότηση προανακριτικής. 

Εφόσον λοιπόν η Ολομέλεια αποφασίσει την παραπομπή του πρώην υπουργού τότε συγκροτείται άμεσα η επιτροπή που θα διενεργήσει την έρευνα και θα παραδώσει το πόρισμα εντός 40 ημερών. Πιθανότατα θα υπάρξουν 13 μέλη και η κατανομή θα είναι ως εξής: 5 βουλευτές της ΝΔ, 3 ΣΥΡΙΖΑ και από έναν βουλευτή τα υπόλοιπα κόμματα. 
protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια