Μεγάλη πατάτα του ΑΝΤ 1 με είδηση που δεν υπάρχει 1 (βίντεο)

Μια γκάφα τεραστίων διαστάσεων έφαγε ο ΑΝΤ1 καθώς έπεσε κι αυτός θύμα του ίντερνετ!
Συγκεκριμένα, το κανάλι έκανε ολόκληρο ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων για ένα χιονοδρομικό κέντρο στη Γκιώνα που υποτίθεται ότι ετοιμάζουν Άραβες επενδυτές.

Ωστόσο, η είδηση αυτή ήταν ...δημιούργημα της φαντασίας του....
χιουμοριστικού σάιτ «Το Κουλούρι»! Το σατιρικό αυτό σάιτ εμπνέεται από την επικαιρότητα και δημιουργεί εντελώς φανταστικές ειδήσεις. Έτσι, στις 11 Ιανουαρίου δημοσίευσε μια «είδηση» με τίτλο «Υπερσύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο στο όρος Γκιώνα χτίζουν αραβικά funds», η οποία φυσικά δεν είχε καμία βάση!

Φαίνεται όμως ότι κάποια μπλογκ την πέρασαν για αληθινή και τη δημοσίευσαν ως πραγματική είδηση. Κάπου εκεί την ανακάλυψαν και τα λαγωνικά του ΑΝΤ1! Έτσι, ετοίμασαν ένα ολόκληρο ρεπορτάζ πάνω στο θέμα. Μίλησαν μάλιστα με στελέχη επενδυτικών εταιρειών αλλά και τοπικούς παράγοντες.


Μάλιστα, στο κείμενο υπήρχε αναφορά και στο Βλάση Τσάκα, ο οποίος είναι γνωστός για τις... σχέσεις του με τους Άραβες πρίγκιπες. Έτσι, τα SOSial Media του σάιτ «Sportdog» μίλησαν με τον Τσάκα, ο οποίος (αν και η είδηση είναι ανύπαρκτη) ούτε επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και διέψευσε την είδηση!

Ο διάλογος είχε ως εξής:

SOSial Media: "Την Κυριακή, στο βραδινό δελτίο του ΑΝΤ1 υπήρχε ρεπορτάζ περί δημιουργίας χιονοδρομικού κέντρου στην Γκιώνα, από γνωστή αραβική εταιρεία. Πηγή πληροφόρησης είναι διάφορα δημοσιεύματα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ τους. Σε αυτά τα δημοσιεύματα υπάρχει αναφορά και στο όνομά σας. Ισχύει, είστε πίσω από αυτή τη δουλειά;

Τσάκας: "Θα δούμε... "

SOSial Media: Θέλετε να επεκταθείτε, να πείτε κάτι περισσότερο;

Τσάκας: "Οι δηλώσεις για εμάς τελείωσαν στις 4 του μήνα, όταν έκλεισε το θέμα του Παναθηναϊκού. Άλλες δουλειές που θα γίνουν, αφορούν εμάς και μόνο εμάς. Του Παναθηναϊκού το θέμα αφορούσε πολύ κόσμο, γι' αυτό μιλούσαμε δημόσια, με ανακοινώσεις κ.λπ".

SOSial Media: Από αυτά που λέτε αντιλαμβάνομαι πως μιλάμε για τον ίδιο επενδυτή, που μετά τον Παναθηναϊκό θέλει να κάνει άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Τσάκας: "Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερα, να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω. Απλώς κάποια πρότζεκτ δεν τα συζητάμε δημόσια, δεν έχουν ενδιαφέρον για τον πολύ κόσμο".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια