09:20 Έληξε η κατάληψη στη βίλα Αμαλία μετά την επέμβαση ΕΚΑΜ και ΜΑΤ


Έληξε η κατάληψη στη βίλα Αμαλία μετά την επέμβαση της αστυνομίας βγάζοντας έξω τους αναρχοαριστερούς που την είχαν καταλάβει το πρωί.
Όπως γράφει και το εμετικό συριζαιικο left.gr αλληλέγγυοι θα κατευθυνθούν στην ΓΑΔΑ. Αλήθεια ; και πως το ξέρει; ή μήπως δίνει την κομματική γραμμή; 

Με ένα αλυσοπρίονο και βαριοπούλα οι άνδρες των ΕΚΑΜ έσπασαν την πόρτα. Οι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων συνοδευόμενοι από άνδρες των ΜΑΤ ξεκίνησαν την επιχείρηση στις εννιά ακριβώς, λίγες μόνο ώρες μετά την εισβολή αντεξουσιαστών στο κτίριο.

Μέσα στη βίλα Αμαλία υπήρχαν περίπου 50 άτομα οπλισμένα με βαριοπούλες και κοντάρια.
Στο εσωτερικό του κτιρίου μπήκαν μόνο περίπου 10 άνδρες των ΕΚΑΜ ενώ ακολούθησαν τουλάχιστον 40 άνδρες των ΜΑΤ.
Ουσιαστικά η επιχείρηση των αστυνομικών διήρκεσε περί τα πέντε λεπτά. Οι νεαροί που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο δεν είχαν όπως φαίνεται καμία πρόθεση να δημιουργήσουν επεισόδια. Επί της ουσίας δεν υπήρξε καμία αντίδραση.
Ένα τέταρτο μετά τις εννιά οι αστυνομικοί άρχισαν να οδηγούν τους νεαρούς έναν, έναν προς την κλούβα της αστυνομίας.
Στο χώρο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες άλλοι νεαροί που φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης στους καταληψίες.


Το χρονικό της κατάληψης.
Ξημερώματα μια ομάδα περίπου 80 αντεξουσιαστών με καλά οργανωμένο σχέδιο κατάληψης ξεκίνησε επιχείρηση. Οι νεαροί κρατώντας ρόπαλα και φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.

Η μια επιτέθηκε κατά μιας διμοιρίας των ΜΑΤ που ήταν κοντά στο κτίριο επιτηρώντας το και η δεύτερη κινήθηκε προς το κτίριο, έσπασε τις κλειδαριές και το κατέλαβε.
Οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.

Παρά το γεγονός ότι η διμοιρία των ΜΑΤ έκανε χρήση χημικών δεν στάθηκε δυνατό να ανακοπεί η επίθεση.
Αμέσως κλήθηκαν στο σημείο και άλλες διμοιρίες με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση στην ευρύτερη περιοχή.
Οι αντεξουσιαστές κάλεσαν σε συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας. Λίγο μετά τις οκτώ αρκετά άτομα συγκεντρώθηκαν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια