Η σχέση της παρανοϊκής μητέρας με τον μακελάρη του δημοτικού


Η μητέρα του 20χρονου Άνταμ Λάνζα, που σκόρπισε τον θάνατο στην πόλη Νιούταουν του Κονέκτικατ σκοτώνοντας 20 μαθητές και 6 ενήλικες στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, ίσως έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στον «νευρικό κλονισμό» του παιδιού της, λένε γνωστοί και φίλοι της οικογένειας.

Η 52χρονη Νάνσυ Λάνζα, περιγράφεται, από....
την πλειονότητα όσων τη γνώριζαν, ως άτομο «εθισμένο» στα όπλα, τη σκοποβολή και την τελειότητα.

Τελειότητα για την οποία πίεζε αφάνταστα τον νεαρό γιο της Άνταμ, επιμένοντας πως το παιδί πρέπει να είναι  άριστος μαθητής, καθώς επίσης να την ακολουθεί και τις φορές που η ίδια πήγαινε για σκοποβολή.

Όσοι την ήξεραν καλά μιλούν για μια σκληροτράχηλη γυναίκα, η οποία ανήκε στο κίνημα των survivalists. Πρόκειται για κόσμο που προετοιμάζεται πρακτικά, για επείγοντα περιστατικά, όπως σεισμοί, πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές και άλλου τύπου φυσικές καταστροφές. Συγκεκριμένα, η Λάνζα ήταν ανάμεσα σε όσους πίστευαν ότι το τέλος του κόσμου κοντεύει και για τον λόγο αυτό έπρεπε, η ίδια και η οικογένειά της, να είναι προετοιμασμένοι.

Μέρος της προετοιμασίας είχε να κάνει με τη συγκέντρωση νερού και τροφίμων, όπως και με την αγορά και χρήση –σε επίπεδο εξάσκησης, τουλάχιστον αρχικά- όπλων.

Το αποτέλεσμα της παράνοιάς της ήταν να της «φυτέψει» τέσσερις σφαίρες στο κεφάλι, ενώ κοιμόταν, ο μικρότερος γιος της Άνταμ, λίγο πριν της πάρει μαζί του τρία από τα όπλα της και κατευθυνθεί στο δημοτικό σχολείο του Νιούταουν. Η αποτρόπαιη συνέχεια είναι γνωστή, με τον νεαρό Λάνζα να δολοφονεί εν ψυχρώ 26 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους μικρά παιδιά και κατόπιν να αυτοκτονεί.

Ποτέ κανείς δεν θα μάθει πραγματικά τί τον οδήγησε στην πράξη του, αν και, οι συγγενείς και φίλοι της οικογένειας ρίχνουν το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών στην μητέρα του.

Μάλιστα, ο κηπουρός της Λάνζα, όπως και γνωστοί της, δήλωσαν ότι δεν της άρεσε καθόλου να γνωρίζει ο κόσμος πώς είναι το εσωτερικό του σπιτιού της, ούτε και να κοιτάει μέσα από τα παράθυρα.

Οι γονείς του μανιακού δολοφόνου είχαν χωρίσει το 2008.

Όσο για τον ίδιο τον Άνταμ, ο χαρακτηρισμός που τον ακολουθούσε ήταν «φάντασμα», σύμφωνα με την Daily Mail. Πρώην συμμαθητές του, τον περιγράφουν σαν αυτιστική ιδιοφυΐα και βαθιά «προβληματικό» νεαρό άτομο, τόσο απομονωμένο που ακόμα και κοντινοί συγγενείς του δεν το είχαν δει για χρόνια.

Ύστερα από το μακελειό, η οικογένεια της Νάνσυ Λάνζα, με ανακοίνωσή της εξέφρασε την λύπη της για το κακό που προκάλεσε μέλος της και ζήτησε να γίνει σεβαστή η απόφασή της για απομόνωση και ηρεμία, την δύσκολη αυτή περίοδου του θρήνου και της οδύνης.
protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια