Ο Ντεπαρτιέ "έφτυσε" τη Γαλλία και πήγε να μείνει στο Βέλγιο ! ! ! !


Και πολύ καλά έκανε.
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος κατηγορείται ότι προσπαθεί να αποφύγει τη βαριά φορολογία στη Γαλλία, μετακομίζοντας σε ένα χωριό του Βελγίου κοντά στα σύνορα, πέρασε στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας ότι «η επιτυχία, η δημιουργία και το ταλέντο τιμωρούνται σήμερα στην πατρίδα του».

Δημοφιλής προσωπικότητα....
στη Γαλλία, ο 63χρονος Ντεπαρντιέ, είναι ο τελευταίος πλούσιος Γάλλος που αναζητεί καταφύγιο εκτός Γαλλίας μετά την επιβολή υπερφόρου 75% από την κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ στους γάλλους εκατομμυριούχους.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ-Ερό χαρακτήρισε «θλιβερή» και «μη πατριωτική» τη συμπεριφορά του σε μια περίοδο που οι Γάλλοι καλούνται να πληρώσουν υψηλότερους φόρους για να μειωθεί το δημόσιο χρέος.

«Θλιβερή, είπατε θλιβερή; Πόσο θλιβερό είναι αυτό;», τονίζει ο Ντεπαρντιέ σε επιστολή του στην εφημερίδα le Journal du Dimanche.

«Φεύγω γιατί πιστεύετε ότι η επιτυχία, η δημιουργία και το ταλέντο, οτιδήποτε διαφορετικό, πρέπει να τιωρηθεί», υποστηρίζει.

Γάλλος βουλευτής που έχει εξοργιστεί με την υπόθεση αυτή πρότεινε η υιοθετήσει η Γαλλία νόμο που ισχύει στς ΗΠΑ, ο οποίος που θα αναγκάσει τον Ντεπαρντιέ ή όποιον προσπαθήσει να αποφύγει τη φορολογία, να παραιτείται από την υπηκοότητά του.

Ο Ντεπαρντιέ αγόρασε πρόσφατα ένα σπίτι στο βελγικό χωριό Νεσέν, το 27% των κατοίκων του οποίου είναι Γάλλοι και έβαλε προς πώληση το σπίτι του στο Παρίσι. Ο ηθοποιός και επιχειρηματίας, ο οποίος θα ζητήσει άδεια παραμονής στο Βέλγιο, τονίζει ότι παραδίδει το διαβατήριό του και την κάρτα κοινωνικής ασφάλισης.

Υπογραμμίζει επίσης στην επιστολή του ότι έχει πληρώσει συνολικά φόρους 145 εκατ. ευρώ από τότε που άρχισε να εργάζεται ως τυπογράφος στην ηλικία των 14 ετών, ενώ υποστηρίζει ότι από όλους όσοι έφυγαν για τον ίδιο λόγο από τη Γαλλία «κανένας δεν έχει δεχθεί τόσες προσβολές όσο ο ίδιος».

«Δεν έχω πλέον κάποιο λόγο για να μείνω εδώ. Θα συνεχίσω ν΄αγαπώ τους Γάλλους και αυτό το κοινό με το οποίο έχω μοιραστεί τόσες συγκινήσεις», προσθέτει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια