Πρόεδροι γνωστών εταιρειών συνελήφθησαν για λαθρεμπόριο καυσίμων


Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της οικονομικής αστυνομίας. Οι ζημιές υπολογίζονται σε πάνω απο 4 εκ. ευρώ. Δυο-τρεις από τους συλληφθέντες είναι γνωστοί στην αστυνομία για παρόμοιες υποθέσεις.
Πρόεδροι δύο γνωστών εταιρειών υγρών καυσίμων είναι....
ανάμεσα στους 10 που συνελήφθησαν από την αστυνομία στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης στην Αττική, για την εξάρθρωση ομάδων που δραστηριοποιούνται σε υποθέσεις λαθρεμπορίας μεγάλων ποσοτήτων υγρών καυσίμων που διακινούσαν με εικονικά τιμολόγια.

Τα κυκλώματα παρακολουθουνται απο το 2011 και οι 10 συνελήφθησαν για φορολογικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα ενώ δυο - τρεις εκ των συλληφθέντων είναι γνώριμοι της αστυνομίας για παρόμοιες υποθέσεις. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, εκτιμάται οτι οι διαφυγόντες φόροι, τέλη και άλλες εισφορές υπερβαίνουν τα 4 εκ. ευρώ.

Κατά πληροφορίες ο όγκος της παράνομης διακίνησης ανέρχεται στα 3,5 εκ. λίτρα και αφορά κυρίως το ναυτιλιακό πετρέλαιο που είναι αδασμολόγητο και το οποίο με τη μέθοδο της αποχρωματοποίησης το πωλούσαν είτε σαν πετρελαιο θέρμανσης είτε ως κίνησης. 
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια