Το διορισμένο κοράκι καταδίκασε την ΑΕΚ και την εκτέλεσε για να διασώσει τον διορισμένο πρωταθλητή.


Ξεπέρασε την παράγκα του κοκκαλιάρη η ξεφτίλα του… σκουπιδιάρη
Ξεπέρασε την παράγκα του κοκαλιάρη η ξεφτίλα του… σκουπιδιάρη.
Χωρίς ίχνος ντροπής ένα διορισμένο κοράκι καταδίκασε την καλύτερη ΑΕΚ σε ήττα αφήνοντας την από το '23 με 10 παίκτες και μη δίνοντας δυο καταφανέστατα πέναλτι σε βάρος του διορισμένου Πρωταθλητή.
Τι παράγκες και πολυκατοικίες αυτά πια θυμίζουν παιδική χαρά, εδώ μιλάμε για ελεεινή διαιτησία από ένα κοράκι που ήξερε τι έκανε (άλλωστε ο ίδιος ακούγετε σε ύποπτες κασέτες για στημένα παιχνίδια).
Αυτό το κοράκι δεν έσπρωχνε απλά....
τον διορισμένο, ήθελε να τελειώσει την ΑΕΚ από την αρχή και φυσικά τα κατάφερε....
Βέβαια μην περιμένει κανείς να τιμωρηθεί γιατί παρατηρητής  ήταν ένα άλλο κοράκι που πάντα πάει σε αγώνες του διορισμένου για να καλύπτει τα χειρουργεία διαφόρων ελεεινών διαιτητών. 

Ο καμικάζι Σιδηρόπουλος θυμίζοντας εποχές Παπαπέτρου, Ποντίκη, Δημητρόπουλου κτλ, εκτέλεσε εν ψυχρώ την ΑΕΚ του Κατσικοκέρη, του Κουτρουμπή, του Φέτση κτλ, για να μπορέσει να νικήσει το... θηρίο του Πειραιά - Δύο κραυγαλέα πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, που έπαιζε με 10 παίκτες από το 22', δεν έδωσε στο 0-1 ο... καμικάζι 
Φτάσαμε στο 2012 και ακόμα η ΑΕΚ ζει το.... ίδιο έργο, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Και στα παλιά τα χρόνια όπου παιζόταν το Τσάμπιονς Λιγκ και τίτλοι άντε να γίνει κατανοητό. Αλλά στο σήμερα που η ΑΕΚ βιώνει τον δικό της Γολγοθά και όλοι βλέπουν από το... καλοκαίρι τον Ολυμπιακό πρωταθλητή, είναι απίστευτο να έρχεται ένας διαιτητής και να χαρίζει στους ερυθρόλευκους ένα ματς... Γιατί μέχρι το σκορ να πάρει διαστάσεις η ΑΕΚ, παίζοντας με 10 παίκτες από τη αποβολή του Γιαγκο στο 22', προσπάθησε, πάλευε και ο καμικάζι Σιδηρόπουλος ετσιθελικά την σταμάτησε. Στο 0-1 δεν δίνει δύο πέναλτι κραυγαλέα. Για το πρώτο δεν αντέχει καν συζήτηση: πεντακάθαρο χέρι του Χολέμπας. Για το δεύτερο, όπως δόθηκε πέναλτι και κόκκινη στο τράβηγμα του Γιάγκο πάνω στον Μήτρογλου (έτσι έγινε το 0-1), έτσι έπρεπε να δοθεί και το... κεφαλοκλείδωμα του Παπάζογλου πάνω στον Κατίδη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, θα έχει να δούμε τι θα γράψει στην έκθεσή του ο παρατηρητής του αγώνα κ. Σωμαρακάκης, ο οποίος έχει παράδοση να «αθωώνει» διαιτητές που ευνοούν τον Ολυμπιακού

Όσον αφορά το ματς πιο αναλυτικά; Η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο όπως έπρεπε... Με πάθος, με πλάνο, με δύναμη, με στρατηγική. Ο Λίνεν κατέβασε σωστά την ομάδα: Διάταξη 4-2-3-1 με τον Λαγό αριστερό μπακ, τον Βλάχο δεξί, τους Γιάγκο και Κουτρουμπή στόπερ, τον Φέτση με τον Κορδέρο στα χαφ, τον Κοντοέ δεξί εξτρέμ για να βοηθάει και τον Βλάχο αμυντικά, καθώς από εκείνη την πλευρά ανέβαινε τόσο ο αριστερός μπακ Χολέμπας όσο και ο Αμπντούν που άλλαζε θέσεις είτε με τον Φουστέρ, είτε με τον Μασάντο. Αριστερό εξτρέμ ξεκίνησε ο Κατίδης, με τον Γκερέιρο επιτελικό και τον Κατσικοκέρη κορυφή. Η ΑΕΚ λοιπόν με αυτή τη διάταξη μπήκε καλά στο ματς. Πίεζε ψηλά, κάλυπτε χώρους μη αφήνοντας στον Ολυμπιακό να επιτεθεί. Είχε μάλιστα και δύο σουτ προς την εστία. Όμως το όλο πλάνο πήγε στράφι στο 23'. Τότε που ο Λαγός έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του και τον Τοροσίδη που έβγαλε την παράλληλη μπαλιά και σε απόσταση βολής τον Μήτρογλου στο πέναλτι, με τον Γιάγκο να αντιδρά... αυθόρμητα κάνοντας πέναλτι στον φορ του Ολυμπιακού που όντας σε προφανή θέση για γκολ, σημαίνει και την κόκκινη στον αμυντικό της ΑΕΚ.

Ο Αμπντούν εκτέλεσε το πέναλτι και έγραψε το 0-1, με την Ένωση να έχει μπροστά της ένα... βουνό να ανέβει. Με 10 παίκτες και πίσω στο σκορ. Κι όμως η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και δεν τη σταμάτησε κανένας Ολυμπιακός, αλλά ο διαιτητής Σιδηρόπουλος και ο βοηθός του Βασιλειάδης. Από τη στιγμή που πέρασαν κάποια λεπτά και έφυγε το... σοκ και ο Μπουγαϊδης πήρε τη θέση του εξαιρετικού ως τότε Γκερέιρο, η ΑΕΚ πάτησε και πάλι καλά στο γήπεδο. Από τα δεξιά με τον Κοντοέ, αλλά και τον Βλάχο να ανεβαίνει δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό.

Και φτάσαμε στο 38' όπου ο Χολέμπας απλώνει το χέρι του μέσα στην περιοχή, η μπάλα σε σέντρα του Κοντοέ τον βρίσκει με τον διαιτητή και τον βοηθό του να δείχνουν... κόρνερ! Απίστευτη απόφαση, καθώς μιλάμε για καταφανέστατο πέναλτι. Και δεν ήταν μόνο αυτή η φάση που έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ ο Σιδηρόπουλος, καθώς στο 45' σε φάουλ ο Παπάζογλου κάνει κεφαλοκλείδωμα (!) στον Κατίδη, τον ρίχνει κάτω και πάλι δεν δόθηκε πέναλτι! Δύο πέναλτι που ήταν δεν δόθηκε κανένα στην ΑΕΚ, η οποία άξιζε να μην πάει πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Τη γλίτωσε και δύο φορές η αλήθεια είναι με τον Κωνσταντόπουλο να δείχνει αντανακλαστικά, όμως ο Ολυμπιακός λόγω συγκυριών και... Σιδηρόπουλου (για τα πέναλτι που δεν έδωσε στην ΑΕΚ) ήταν μπροστά στο σκορ.

Aφού έγιναν όλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πήρε δύναμη, ενώ η ΑΕΚ την έχασε... Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν καλύτερα στο γήπεδο, κυκλοφόρησαν τη μπάλα, δείχνοντας να ελέγχουν πλήρως το ρυθμό. Και έφτασε το παιχνίδι στο 57' όταν ο Μήτρογλου με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνιά του Κωνσταντόπουλου γράφοντας το 0-2. Στην ουσία εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Και ψυχολογικά (εξαιτίας και της διαιτητικής σφαγής) και σωματικά οι 10 παίκτες της ΑΕΚ είχαν κουραστεί.

Το ματς στην πορεία είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τα... πάντα και πέτυχε ακόμα δύο γκολ στην πορεία με τον Φουστέρ στο 85' και τον Μήτρογλου στο 88', γράφοντας το τελικό 0-4.

 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος (65' Αραμπατζής), Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Κατσικοκέρης (65' Φούντας), Κατίδης, Γκερέιρο (30' Μπουγαϊδης), Λάγος, Φέτσης, Βλάχος, Κουτρουμπής

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης, Παπαζόγλου, Σιόβα, Χολέμπας (86' Μοδεστό), Φέισα, Γκρέκο (78' Μανιάτης), Μασάντο (65' Ιμπαγάσα), Αμπντούν, Φουστέρ, Μήτρογλου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια