Δείτε τι λεφτά παίρνουν οι βουλευτές στην Ευρώπη σε σύγκριση με τους δικούς μας..Οι Ούγροι είναι οι πιο χαμηλά αμειβόμενοι με 850 ευρώ εμείς είμαστε στη μέση της λίστας και πρώτοι με 11.000 οι Ιταλοί(ούνα φάτσα ούνα ράτσα)
 Ο λόγος για τους βουλευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις βασικές αμοιβές τους, οι οποίες αν και διαφέρουν από χώρα σε χώρα, έχουν ένα κοινό τόπο. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» δεν είναι ποτέ ατόφιες, αφού πάντα συμπληρώνονται από πρόσθετες απολαβές, οι οποίες.... ενίοτε ξεπερνούν ακόμα και το βασικό μισθό! Ανυπολόγιστα παραμένουν και τα πλουσιοπάροχα προνόμια που είτε δίνονται σε χρήμα είτε σε είδος. 

Το ταξίδι στις βουλευτικές «τσέπες» που κάθε άλλο παρά τρύπιες είναι, επιφυλάσσει, πολλές εκπλήξεις, όχι μόνο για το ύψος των αμοιβών, αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους οι Ευρωπαίοι εθνοπατέρες καταφέρνουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, να εξασφαλίσουν τα «έξτρα» τους. Οταν δεν είναι ενσωματωμένα στις βασικές αμοιβές, τότε ξεπετάγονται από τα έξοδα παραστάσεως, τα επιδόματα και τις αποζημιώσεις για διάφορες δαπάνες. Ωστόσο, πολλές φορές, γράφει η εφημερίδα, ούτε αυτά είναι αρκετά, αφού πέραν των χρηματικών απολαβών σε όλες τις χώρες δίδονται και άλλες παροχές όπως η τηλεφωνική και ταχυδρομική ατέλεια, η δωρεάν μεταφορά, η πληρωμή των βοηθών τους κ.α.

Πατήστε εδώ για μεγέθυνση και δείτε τον συγκριτικό πίνακα με τους μισθούς των βουλευτών στην Ευρώπη 


real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια