Ο φασισμός Παναγούλη και ο στρουθοκαμηλισμός Τσίπρα

Εντάξει ο Παναγούλης έχει χάσει το μέτρο προ πολλού γιατί πάντα κουβάλαγε το αίσθημα κατωτερότητας απέναντι στον ήρωα αδερφό του.
Ο Παναγούλης έχει πάψει προ πολλού να έχει ηθικούς φραγμούς ούτε βέβαια και πολιτική ιδεολογία αν δει κανείς από ποια κόμματα έχει περάσει. 
ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ! ! ! ! 
Δεν το πιστεύετε ; Δείτε με ποια κόμματα έχει κατέβει σε εκλογές.
ΠΑΣΟΚ

ΕΣΠΕ

ΚΚΕ

Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ

ΔΗΚΚΙ

ΣΥΡΙΖΑ
Για του λόγου το αληθές στο τέλος παραθέτω απόσπασμα από την wikipedia

Προκλητικές και επικίνδυνες δηλώσεις που αφήνουν αδιάφορο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
Είναι αλήθεια ότι σ' αυτή τη χώρα τα πάντα και οι πάντες λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτό φάνηκε και από την σημερινή αντίδραση που είχαν τα Μέσα, οι βουλευτές και γενικότερα το "σύστημα", απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τις απαράδεκτες δηλώσεις του βουλευτή του, κ. Παναγούλη.

Αν αυτές τις δηλώσεις, περί κρεμάλας και άλλων, είχαν γίνει από βουλευτή οποιουδήποτε άλλου κόμματος - πλήν ΣΥΡΙΖΑ-, ο Τσίπρας θα είχε ζητήσει από τον κόσμο να περικυκλώσει την Βουλή.

Άμεση θα ήταν και η αντίδραση του Λάκη Λαζόπουλου, ο οποίος ξαναδίνει μεγάλο αγώνα μήπως και καταφέρει να κάνει πρωθυπουργό τον Αλέξη.

Επειδή, όμως, ο κόσμος δεν είναι τόσο κουτός, όσο νομίζουν οι κύριοι της Αριστεράς, οι πάντες έχουν συνειδητοποιήσει, τους κινδύνους που εγκυμωνεί η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Αν λοιπόν ο Τσίπρας θέλει να διατηρήσει την αξιοπιστία του, οφείλει πριν ξημερώσει η Κυριακή, να διαγράψει τον Παναγούλη, που απείλησε με κρεμάλες όσους ψήφισαν το Μνημόνιο.
------------------------------------------------------------------
Δείτε αναλυτικά τα κόμματα
Το 1977 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Β' Αθήνας (39.351 σταυροί προτίμησης) και επανεξελέγη το 1981 (47.500 σταυροί). Και στις δύο αυτές εκλογικές αναμετρήσεις κατατάχθηκε δεύτερος ανέμεσα στους συνυποψηφίους του, πίσω από τον Απόστολο Κακλαμάνη. Μετείχε στην πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 ως Υφυπουργός Εσωτερικών, θέση που κράτησε ως τις 31 Αυγούστου 1982, ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου 1982 διαγράφηκε από το κόμμα και παρέμεινε ανεξάρτητος βουλευτής.
Στις 14 Μαρτίου 1984 ίδρυσε δικό του κόμμα, την ΕΣΠΕ (Ενιαία Σοσιαλιστική Παράταξη Ελλάδας) με την οποία έλαβε μέρος στις Ευρωεκλογές του 1984 ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Το κόμμα έλαβε μόλις 8.282 ψήφους (0,14%), κάτι που τον οδήγησε την επόμενη χρονιά να συνεργαστεί με το ΚΚΕ κι έτσι στις εκλογές του 1985 εξελέγη βουλευτής του, έχοντας τοποθετηθεί στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου του κόμματος (οι εκλογές εκείνες είχαν διεξαχθεί με την διαδικασία της λίστας).
Οι εξελίξεις στον χώρο της Αριστεράς τα επόμενα χρόνια, οδήγησαν στον σχηματισμό τουΣυνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, με τον οποίο κατέβηκε στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 1989 στην Β' Αθήνας, απέτυχε όμως να εκλεγεί (16.668 σταυροί τον Ιούνιο και 13.368 τονΝοέμβριο, κατατασσόμενος και τις δύο φορές στην 7η θέση του ψηφοδελτίου ως πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα επιλαχών). Δεν κατέβηκε στις εκλογές του 1990, ενώ μετά την πτώση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και την δημιουργία της Πολιτικής Άνοιξης από τον Αντώνη Σαμαρά, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της στις εκλογές του 1993. Απέτυχε και πάλι να εκλεγεί, λαμβάνοντας 10.073 σταυρούς προτίμησης, κατατασσόμενος στην 4η θέση του ψηφοδελτίου (Η Πολιτική Άνοιξη είχε εκλέξει δύο βουλευτές στην Β' Αθήνας).
Τα επόμενα χρόνια ο Στάθης Παναγούλης συνεργάστηκε με το ΔΗΚΚΙ του Δημήτρη Τσοβόλα μη έχοντας και πάλι παρουσία στο Κοινοβούλιο, ενώ στις εκλογές του Μαΐου 2012 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Β' Αθήνας οπότε και απέτυχε και πάλι να εκλεγεί (14.467 σταυροί προτίμησης κατατασσόμενος στην 10η θέση και πρώτος επιλαχών), ενώ στις εκλογές του Ιουνίου που ακολούθησαν με την διαδικασία της λίστας, τοποθετημένος και πάλι στην 10η θέση του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Β' Αθήνας, κατάφερε να εκλεγεί καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε 13 έδρες στην συγκεκριμένη περιφέρεια αντί των 9 της προηγούμενης εκλογικής ανεμέτρησης.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Για όσους δεν κατάλαβαν, τα όσα είπε ο κ. Παναγούλης δεν είναι απλά λεκτικές υπερβολές. Είναι κάτι πολύ σοβαρότερο:
    Ο Στάθης Παναγούλης, τόνισε με ηχηρότατο τρόπο, ότι εκφράζει τις απόψεις ολόκληρου του βιασμένου λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.