Συνέλαβαν blogger στην Κέρκυρα γιατί "ανέβασε" φωτογραφίες στο facebook από τα επεισόδια....



Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να συλλαμβάνουν έναν πολίτη γιατί τράβηξε δυο φωτογραφίες και τις ανέβασε στο διαδίκτυο.
Πρακτικές άλλων εποχών θυμίζει αυτή η αψυχολόγητη κίνηση της εξουσίας....
Ένας νεαρός συνελήφθη στην Κέρκυρα επειδή είχε αναρτήσει φωτογραφία στην σελίδα του στο Facebook που έδειχνε αστυνομικούς παρέα με Χρυσαυγίτες κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, όπου σημειώθηκαν.... μικρής έκτασης επεισόδια.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο νεαρός συνελήφθη μετά από μήνυση αστυνομικών και κατηγορείται, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.... στο διαδίκτυο, για απρόκλητη έργω εξύβριση, παραβίαση νόμου περί προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων που μπορούν να θίξουν το κύρος της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε κυριακάτικο δημοσίευμα του corfupress.com κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην Κέρκυρα σημειώθηκαν μικροεντάσεις, ενώ νωρίτερα στο χώρο της κατάθεσης στεφάνων στο ηρώο της πόλης «ομάδα αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων φώναζε συνθήματα κατά του φασισμού και της Χρυσής Αυγής, στελέχη της οποίας ήταν παρατεταγμένα στην άλλη άκρη της πλατείας απαντώντας με υβριστικά συνθήματα κατά της Αριστεράς».

 Τα μικρής έντασης επεισόδια ξεκίνησαν όταν μέλη του αριστερού χώρου ήθελαν να εμποδίσουν μέλη της Χρυσής Αυγής να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων του πολέμου στην Κέρκυρα. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων, ο Θεόδωρος Μπούκας, κυβερνήτης του ελληνικού πλοίου για την Γάζα το 2010, αντιστάθηκε παθητικά, στην προσαγωγή του από τους αστυνομικούς. «Έφαγα τόσο ξύλο, που ακόμη κουτσαίνω», δηλώνει. Τότε ο Αλέξανδρος Χονδρογιάννης κατέγραψε το περιστατικό μέσα από τον φωτογραφικό φακό.

Τις φωτογραφίες αυτές ο κ. Χονδρογιάννης της ανήρτησε στο προφίλ του στο Facebook.
Το επόμενο πρωί, όπως περιγράφει ο ίδιος, χτύπησαν την πόρτα του αστυνομικοί και τον κάλεσαν να τους ακολουθήσει στο τμήμα. Εκεί του ανακοίνωσαν την σύλληψή του με τις κατηγορίες της διασποράς ψευδών ειδήσεων που μπορούν να βλάψουν το κύρος της χώρας, της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και του έργω εξύβρισης. Στην συνέχεια του φόρεσαν χειροπέδες και τον οδήγησαν πίσω στο σπίτι του, όπου μπροστά στον 4χρονο γιο του, κατέσχεσαν δυο υπολογιστές, την φωτογραφική μηχανή και μερικές συσκευές αποθήκευσης αρχείων (USB).

Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, όπως μας ενημέρωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, πιθανώς να αλλάξουν. Οι τελικές κατηγορίες, με τις οποίες θα βαρύνεται ο Αλέξανδρος Χονδρογιάννης, θα προσδιοριστούν από τον εισαγγελέα, όταν αυτός λάβει στα χέρια του την δικογραφία που θα σχηματιστεί από την προανακριτική έρευνα.

Νέο κρούσμα λογοκρισίας

Ο κ. Χονδρογιάννης, που ήδη έχει αρνηθεί κάθε κατηγορία εις βάρος του, θεωρεί ότι είναι θύμα της ίδιας πρακτικής λογοκρισίας που εφαρμόζεται τις τελευταίες ημέρες.

«Η ίδια λογοκρισία εφαρμόζεται και εδώ. Δεν θεωρώ ότι εγώ και όποιος άλλος βάζει μια φωτογραφία στο διαδίκτυο έχει την εμβέλεια του Βαξεβάνη ή του κάθε άλλου μέσου ενημέρωσης. Αλλά σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι ο σκοπός τους είναι να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια