Χαρδαβέλλας: "Ο Τράγκας και η λίστα"


«Πολιτικά διαφωνούσαμε πάντα. Στο ρεπορτάζ βρεθήκαμε πολλές φορές μαζί. Μία καλή, ζεστή, ανθρώπινη σχέση υπάρχει μεταξύ μας.
Η βασική μας διαφορά ήταν πάντα ότι ο Τράγκας έχει μέσα του το σπέρμα και το δαίμονα του επιχειρηματία και εγώ παραμένω πάντα ένας ρεπόρτερ-δημοσιογράφος. Δε γούσταρα....
ποτέ τις ευθύνες και τα άγχη μίας επιχείρησης.

Ο Τράγκας απέκτησε λεφτά σαν δημοσιογράφος-επιχειρηματίας. Λεφτά που ούτε τα έκλεψε ούτε τα έκρυψε.

Επειδή βλέπω ότι κάποιοι για τους δικούς τους λόγους θέλουν να κάνουν κιμά τον Τράγκα αυτή την εποχή –ενώ άλλους, πραγματικά λαμόγια και φοροφυγάδες τους αφήνουν ανέγγιχτους- θέλω να καταθέσω γιατί έτσι το νιώθω, τη μαρτυρία μου για τον Γ. Τράγκα χωρίς να με ενδιαφέρει καθόλου να τον χαϊδέψω ή να τον ξεπλύνω αν έχει σε βάρος κάποια κουσούρια.

Θέλω λοιπόν να σας βεβαιώσω ότι αυτά που λέει στο ραδιόφωνο ή γράφει στο περιοδικό του ή παρουσιάζει κάθε βράδυ στην τηλεοπτική του εκπομπή, στο «Κόντρα», τα πιστεύει. Δεν κοροϊδεύει τον κόσμο. Τα υποστηρίζει με πάθος. Είναι κάργα αντιμνημονιακός και δεν το παίζει. Είναι κάργα δεξιός και δεν το κρύβει. Είναι ένας δημοσιογράφος της «φωτιάς» που λέει τα πράγματα «χωρίς αναισθητικό». Και σίγουρα γι' αυτό έχει ενοχλήσει πολλούς.

Τώρα, αν έχει λεφτά στην Ελβετία, καλά κάνει και τα έχει γιατί ο Τράγκας-επιχειρηματίας και τηλεοπτική συχνότητα έχει πουλήσει και τίτλους εφημερίδων και περιοδικό δικό του έχει και είναι από τους πιο καλοπληρωμένους δημοσιογράφους τα τελευταία χρόνια. Αν τα λεφτά που έχει βγάλει έξω, τα έχει βγάλει νόμιμα ή παράνομα είναι ένα θέμα, που ας το ψάξει το ΣΔΟΕ. Εμείς δεν είμαστε οι αρμόδιοι να τον δικάσουμε ή να τον αθωώσουμε. Αλλά είναι απάνθρωπο να κάνεις κιμά ένα δημοσιογράφο με ιστορία 40 χρόνια επειδή μόνο και μόνο υπάρχει το όνομά του στη λίστα Λαγκάρντ.

Δηλαδή γιατί δεν πιάνει κανείς στο στόμα του και κάποιον γνωστό μεγαλοεκδότη που το όνομά του φιγουράρει επίσης στην περιβόητη λίστα, που παρουσίασε ο Βαξεβάνης.

Να σας το πω εγώ: γιατί ο Τράγκας είναι ένας εύκολος στόχος και ανέξοδα μπορείς να τον κομματιάσεις, ενώ τον άλλο, τον μεγάλο, τον χρηματοδότη κομμάτων και πολιτικών, τον πατριάρχη της διαπλοκής τον τρέμουν όλοι –γιατί πολλοί τρώνε από αυτόν ή περιμένουν στην ουρά για ένα κομμάτι ψωμί από τα χέρια του.

Αυτά από εμένα, γιατί με πνίγει η υποκρισία και τα βρωμόνερα των δήθεν Ροβεσπιέρων της εποχής μας.

Στο φίλο Γιώργο μία συμβουλή: "Άσε ρε τα δάκρυα και τη 'μελούρα' και βγες δυναμικά, επιθετικά και πες σε όλους αυτούς που σε κρέμασαν στα μανταλάκια, να οι λογαριασμοί μου, να οι καταθέσεις μου, να οι φορολογικές μου δηλώσεις, ψάξτε ό,τι θέλετε για μένα, γιατί ό,τι έχω, το απέκτησα με αίμα και ιδρώτα και δεν τα έκρυψα ποτέ".

Όσο δεν το κάνει αυτό ο Τράγκας, θα τον λιανίζουν καθημερινά. Και είναι άδικο».
newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια