Πόλη φάντασμα η Αθήνα. Αποκλεισμένο το Σύνταγμα.


Απαγορεύονται οι... συναθροίσεις από τις 09.00 έως τις 22.00. 
Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στην Αττική Οδό.
Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό: Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελοκήποι, Κατεχάκη.
Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ. 
Έγινε η πρώτη... προσαγωγή έξω από τη γερμανική....
πρεσβεία.
Με... κόκκινο χαλί θα υποδεχτεί ο Αντώνης Σαμαράς τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Ο χρόνος έχει αρχίσει να κυλά αντίστροφα για να υποδεχτούμε την Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος φτάνει στην Αθήνα στις 13:30 και στο αεροδρόμιο θα την υποδεχτεί ο πρωθυπουργός. Θα ακολουθήσει η κατ' ιδίαν συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Η κα Μέρκελ θα γίνει δεκτή στις 16:45 από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια, μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα παραστούν σε εκδήλωση του ελληνογερμανικού επιμελητηρίου, στο Χίλτον. Επόμενη στάση... αεροδρόμιο, αφού η παρουσία της καγκελαρίου στην Ελλάδα θα έχει διάρκεια μόλις λίγες ώρες! 

Σχεδόν δυο ώρες πριν προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος στο αεροσκάδος της Γερμανίδας καγκελαρίου, άρχισαν να μπαίνουν σε... εφαρμογή τα μέτρα και η Αθήνα να γίνεται αποκλεισμένη πόλη. Ο φράχτης στη Βασιλίσης Σοφίας μπήκε στη θέση του και οι δρόμοι από την πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος έχουν ήδη κλείσει.

Με ανακοίνωση της αστυνομίας απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις και πορείες σχεδόν σε όλο το κέντρο της Αθήνας! Ανάλογη απόφαση είχε ληφθεί τον Ιούνιο του 2003 όταν η Αθήνα φιλοξενούσε την Σύνοδο της ΕΕ για την Διεύρυνση αλλά και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς όταν βγηκαν εκτός ελέγχου συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αστυνομικών.

Τα μόνα σημεία που επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις είναι η Ομόνοια και το Πεδίον του Άρεως. Στο Σύνταγμα ΔΕΝ θα επιτρέπεται συγκέντρωση ή πορεία.

Μπορεί η αστυνομία να απαγόρευσε τις... συναθροίσεις και τις συγκεντρώσεις αλλά ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διεμήνυσαν ότι τα συλλαλητήρια θα γίνουν κανονικά, όπως έχουν προγραμματιστεί. 
Η συγκέντρωση των δυο κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι προγραμματισμένη για τις 13:00 στο υπουργείο Οικονομικών και σε αυτή θα μετάσχει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Την ίδια ώρα θα συγκεντρωθεί το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. 
Στο πλαίσιο των μέτρων, κλειστοί με εντολή της Αστυνομίας θα είναι από τις 10:00 οι σταθμοί του Μετρό: ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΚΑΤΕΧΑΚΗ, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΟ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια