Βροχές ρεκόρ στα σύνορα Ελλάδας με τη Βουλγαρία


Πολλά προβλήματα έφεραν οι καταρρακτώδεις βροχές στο δήμο Νετέλινο, στο βουλγαρικό μέρος της Ροδόπης.
Η οδική σύνδεση με πέντε χωριά στο δήμο αυτόν της περιφέρειας Σμόλιαν έχει διακοπεί ύστερα από μαζικές κατολισθήσεις εξαιτίας της αποκόλλησης βράχων και χωμάτινων μαζών που έχουν....
φράξει τους δρόμους σε πολλά σημεία. 

Τα παραπάνω ανακοίνωσε, μέσω της δημόσιας ραδιοφωνίας ΒΝΡ, ο δήμαρχος του Νεντέλινο Στόγιαν Μπεσίροφ, σύμφωνα με τον οποίο, τα νερά υποσκάπτουν κεντρική στήλη του ηλεκτραγωγού υψηλής τάσεων, απειλώντας με διακοπή της ηλεκτροδότησης σε μεγάλο μέρος της μικρής πόλης.

Πέντε χωριά στην περιφέρεια Σμόλια δεν έχουν ρεύμα ενώ στο οδικό δίκτυο υπάρχουν κατολισθήσεις, αλλά τα προβλήματα απομακρύνονται, ανέφερε από την πλευρά του στη ΒΝΡ ο υποδιοικητής Σμόλιαν Τσαβνταρ Φορλάνσκι, σύμφωνα με τον οποίο η κατάσταση στην κεντρική Ροδόπη είναι υπό έλεγχο.

Στο δήμο Κίρκοβο, στα σύνορα με την Ελλάδα οι βροχοπτώσεις σημείωσαν ρεκόρ (120 λίτρα ανά τ.μ.).

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, ως συνέπεια των βροχοπτώσεων έχει ανέβει κατά 20 εκατοστά η στάθμη των φραγμάτων «Στουνέν Κλάντενετς» και «Άρδας» στον ομώνυμο διασυνοριακό ποταμό, αλλά υπάρχει επαρκής ελεύθερος όγκος για τα νερά της βροχής.

Σύμφωνα με την πρόγνωση των Βούλγαρων μετεωρολόγων από αύριο, Τρίτη 30 Οκτωβρίου, αναμένεται σταδιακή παύση των βροχοπτώσεων στη χώρα, αλλά και έλευση του ψυχρού μετώπου που ήδη σαρώνει την κεντρική Ευρώπη. Ωστόσο, οι θερμοκρασίες εκτιμάται πως θα κινηθούν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα (10-15 βαθμούς Κελσίου).
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια