Επιμένουν γιατροί-φαρμακοποιοί


Της Αιμιλίας Σταθάκου
Πάνω στο κοινό μέτωπο των γιατρών και των φαρμακοποιών πέφτουν οι προσπάθειες του υπουργείου Υγείας, να εκτονωθεί η κρίση στο χώρο της υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε σήμερα σε σύσκεψη τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής καθώς....
και δεκαεπτά ιατρικούς φορείς από όλη την Ελλάδα. Ανακοίνωσαν τη  δημιουργία ενός Πανελλαδικού Μετώπου Υγείας, στο οποίο θα συμμετέχει ο υγειονομικός κόσμος καθώς και ενώσεις ασφαλισμένων και ασθενών.

Οι εκπρόσωποι των γιατρών και των φαρμακοποιών τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ.

''Υπάρχει άμεση ανάγκη για καθολική αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα  ανά ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ αναλογούν ετησίως μόλις 20€ για παρακλινικές εξετάσεις'', τόνισε ο  πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης .

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος επισήμανε ότι οι φαρμακοποιοί δεν θα υποχωρήσουν εάν δεν πληρωθούν και οι οφειλές του 2011 και εάν δεν προσδιοριστεί ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα πληρωμών μέχρι το τέλος του  έτους.
enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια